Të formohet sa më parë qeveria e re e Kosovës dhe Albin Kurti të marrë postin e Kryeministrit. Kjo ka qënë kërkesa e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Kosovën.

I dërguari special i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Ballkanin Perendimor, Matteë Palmer, pas takimit në Shkup me Albin Kurtin, i ka kërkuar që të formohet një Qeveri nën udhëheqjen e tij sa më parë.

Palmer ka kërkuar dy gjëra nga Kurti sapo të vije në Qeveri, heqjen e taksës dhe fillimin e dialogut me Serbinë.

Kjo marrëveshje parasheh njohjen reciproke të pavarësisë së Kosovës, po ashtu parasheh edhe respektimin e zbatimin e shumë çështje tjera që lidhen me marrëveshjet e nënshkruara më parë.

Kujtojmë se Mattheë Palmer ka deklaruar nga Beogradi se çështja e pavarësisë së Kosovës është e pakthyeshme, si dhe Serbia nuk mund të anëtarësohet në BE pa arritur një marrëveshje me Kosovën.

SPONZORIZIM: Për shpallje të vogla që nga viti 2000, vizitoni www.SHPALLJE.biz