Shpallje

Kryetarja e Lëvizjes Socialiste për Integrim, Monika Kryemadhi ka dhënë një intervistë për Zërin e Amerikës ku foli për ngritjen e gjykatës Kushtetuese dhe për çështje të tjera të nxehta politike të momentit. Duke theksuar se në mjedisin politik shqiptar ekzistojnë edhe faktorë antishqiptar, Kryemadhi ka thënë se opozita është detyruar të shkojë drejt ekstremit.

“Opozita është dëmtuar, sepse u detyrua të shkojë drejt ekstremiteteve për shkak të kapjes së shtetit nga bandat e Rilindjes. Edi Rama ka kapur shtetin, duke e dërguar vendin në një gjendje të rëndë, ku gjendemi përballë stabilitetit, ndërkohë që kemi grupe të mëdha zhvillore ekonomike, që shpesh herë janë antishqiptare dhe anti-stabilitetit të rajonit”, tha Kryemadhi.

Monika Kryemadhi tha se vendi ka nevojë ekstreme për një Kod të Ri Zgjedhor, i domosdoshëm për të mbajtur zgjedhje të ndershme e të drejta. 

“Ne po punojmë me partnerët tanë për Reformën Zgjedhore, në mënyrë të pavarur. Diskutimi i Reformës zgjedhore duhet të jetë i të gjitha partive, i gjithë shoqërisë civile, asaj që përballet me vështirësi të mëdha. Kriza politike në Shqipëri zgjidhet me anë të zgjedhjeve të lira e të ndershme. Sot problemi më i madh janë që të ketë zgjedhje të lira e të ndershme. Ngritja e Kushtetueses, ajo do të ç’bllokonte ngërçin politik”, deklaroi Kryemadhi.

SPONZORIZIM: Për shpallje të vogla që nga viti 2000, vizitoni www.SHPALLJE.biz