Një fëmijë 9-vjeçar nga Belgjika, është gati të marrë diplomën bachelor.

Laurent Simson, po studion inxhinieri elektrike në Universitetin e Teknologjisë Eindhoven, një degë e vështirë edhe për studentet që janë një moshe mesatare për t’u diplomuar.

I përshkruar nga stafi “thjesht i jashtëzakonshëm”, Laurent është në rrugën e duhur për të përfunduar kursin në dhjetor, informon dritare.net.

Ai më pas planifikon të fillojë një program doktorature në inxhinieri elektrike, ndërsa do të jetë duke studiuar dhe për mjekësi, ka thënë babai i tij për CNN.

Prindërit e tij, Lydia dhe Alexander Simons, u shprehën se kishin menduar se gjyshërit e Laurent ishin ekzagjerues kur thanë që ai ishte një gjeni, por u bindën kur edhe mësuesit thanë të njëjtën gjë.

Prindërit e tij deri më tani nuk kanë marrë asnjë shpjegim se përse fëmija i tyre është i aftë të mësojë kaq shpejt, informon dritare.net.  Ndryshe nga shumica e 9-vjeçarëve të tjerë, ai tashmë po punon për atë që dëshiron të bëjë: të zhvillojë organe artificiale.

Progresi i tij nuk ka kaluar pa u vërejtur dhe ai tashmë po kërkohet nga universitete prestigjioze në të gjithë botën.

SPONZORIZIM: Për shpallje të vogla që nga viti 2000, vizitoni www.SHPALLJE.biz