Ushqimet të cilat po përgatiten për tu dërguar si ndihma ndaj të prekurve nga lëkundjet e tërmetit, magazinohen në ambjente që nuk përmbushin kriteret e sigurisë ushqimore. Teknikët e AKU, të cilët supozohet të kujdesen për sigurinë ushqimore, dhe cilësinë e ambjenteve ku ruhen ushqimet, paraqiten indiferentë ndaj kësaj situate.