Të marrësh frymë në zonat më të ndotura të Britanisë së Madhje është po aq keq sa të konsumosh 160 cigare në vit.

Kështu raporton Fondacioni  Britanik për Zemrën i cili thotë se ndotja në qytete është një emergjencë e shëndetit publik dhe i kërkoi qeverisë të marrë masa më të rrepta për ta ndaluar.

Pjesëza nga ndotja mund të futen brenda trupit dhe të shkaktojnë  dëme kërcënuese për jetën, duke rritur rrezikun për goditje në zemër apo për atak kardiak dhe të ndikojnë në rrezikun e sëmundjeve të mushkërive dhe përhapjen e kancerit .

Zona të tjera ku ajri është pak a shumë sa mesatarja e 155 cigareve çdo vit janë Ëestminister(157), Kensigton dhe Çelsi(156), Islington(156),Uelthem Forest(156) dhe Haknei(155).

Ekspertët kanë llogaritur sa vite jetë një person humbet thjesht duke marrë frymë në këto zona të ndotura, duke e krahasuar me sa vite jetë humbasin duke pirë cigare.Të thithësh këtë ajër të ndotur ëshët toksike për indet me të cilat bie në kontakt dhe shkaktojnë sëmundje të zemrës që e vrasin dikë në moshë të re.Kjo gjithashtu mund të ndikojë në personat që janë tashmë të sëmurë dhe të nxisë astmën tek fëmijët.

Fondacioni Britanik për Zemrën i ka kërkuar qeverisë së ardhshme të marrë masa të rrepta për të ulur ndotjen në normat e diktuara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë.

SPONZORIZIM: Për shpallje të vogla që nga viti 2000, vizitoni www.SHPALLJE.biz