Tetë  mënyra për të ndryshuar sjelljen e një individi, pa ngjallur tek ai keqardhje apo mërzi.

1. Nise bisedën me fjalë lavdëruese dhe vlerësimi të sinqertë.

2. Tërhiqja vëmendjen në mënyrë jo të drejtpërdrejtë një individi për gabimet e tij.

3. Fol për gabimet e tua, përpara se të kritikosh gabimet e tjetrit.

4. Bëj pyetje, në vend që të japësh urdhra.

5. Përgëzo menjëherë cdo përmirësim minimal.  Ji i përzemërt në aprovim dhe i pakursyer në lavdërime.

6. Bëj, që të tjerët të ndjejnë se kanë një reputacion për të ruajtur.

7. Inkurajo dhe jep përshtypjen se një defekt apo gabim është i lehtë për t’u korrigjuar.

8. Mundëso që tjetri të jetë i kënaqur, se po bën atë, që ti i ke kërkuar.

SPONZORIZIM: Për shpallje të vogla që nga viti 2000, vizitoni www.SHPALLJE.biz