Kryetarja e Komisionit Parlamentar për Sigurinë, Ermonela Felaj ka qenë ditën e sotme e ftuar në një intervistë në VOA. Ajo ka qenë pjesë e një konference të Forumit të Sigurisë dhe Inteligjencës në Kongresin Amekrikan. E pyetur në studion e Zërit të Amerikës lidhur me sfidat e sigurisë, që është kthimi i familjarëve shqiptarë nga kampi i sirisë, si dhe luftëtraëve, znj.Felaj është përgjigjur se Shqipëria nuk ka më luftëtarë në ISIS prej vitit 2015 dhe se agjensitë e inteligjencës e kanë ndjekur këtë cështje edhe gjatë rikthimit të tyre. Shumica e luftëtarëve janë rikthyer dhe janë nën mbikyrje në mënyrë që radikalizimi të izolohet. 

“Mediatizimi i situatës së shqiptarëve në kampin e ISIS shërbeu për mirë, ne përpunuam strategji të qarta për rikthimin e tyre nga kampet ku po qendrojnë.

E pyetur lidhur me paketën antishpifje, dhe polemikat e ngritura rreth kësaj cështje, Ermonela Felaj është shprehur:

“Bëhet fjalë për disa ndryshime, në ligje. Ka filluar puna në komisionin e ligjeve. Të gjitha opinionet do të rishikohen, dhe do të konsultohen në parlament. Qëllimi është pozitiv, nuk ka të bëjë me fjalën e lirë, skanë të bëjnë me fushën penale. Në fund të ditës kërkon të sigurojë se fake neës është i rrezikshëm. Para një muaji edhe PE miratoi një rezolutë për fake neës. Gazetarët profesionistë, nuk kanë asnjë arsye për tu shqetësuar. Do të shërbejë për mbrojtjen e individit, dhe fëmijëve. AMA ëshët autoritet i pavarur, jo i varur nga qeveria.”

Gjithashtu në studio u diskutua edhe rreth kompetencave të Presidentit, betimit të gjyqtarëve para tij dhe rëndësisë që kjo ka.

“Ende nuk ka një propozim formal, kjo vjen për shkak të një situate bllokimi të ndodhur para pak kohësh gjatë një betimi. Praktika e GJEDNJ ka treguar se vende të ndryshme ja lenë në dorë institucioneve të ndryshme”, u shpreh deputetja Felaj. 

Ditari

Emisioni televiziv i Zërit të Amerikës Ditari, transmetohet çdo ditë në orën 18:00.

Publiée par VOA – Zëri i Amerikës sur Vendredi 13 décembre 2019
SPONZORIZIM: Për shpallje të vogla që nga viti 2000, vizitoni www.SHPALLJE.biz