Në pranga dy ‘skifterat’ shqiptarë, policia i priste ndërkohë që ata po grabisnin

Policia italiane ka arrestuar dy shqiptarë pas vjedhjeve të shumta që kishin kryer.
Ata janë Gjok Lleshi dhe Altin Loku, të cilët jetonin pa dokumenta.
Ndalimi i tyre u bë në përfundim të një operacioni të kontrollit territorial të aktivizuar në mënyrë të veçantë pas rikthimit të vjedhjevetë banesave në harkun kohor ndërmjet orës 17.00 dhe 20:30.
Rreth orës 16.45 të pasdites së 19 dhjetorit , një patrullë e ekipit të lëvizshëm, duke kaluar nëpër zonën Via Sidoli, pikasi dy shqiptarët, të veshur me rroba të errëta, të mbërritur aty nga një rrugë këmbësorësh, tiparet e së cilëve ishin nga Evropa Lindore. I njëjti, i cili vazhdonte të shëtiste duke shikuar përreth, u ngjit në një Golf VË gri të errët dhe u zhduk me shpejtësi.
Oficerët e policisë ishin në gjendje të zbulonin targën e VË Golf e cila më vonë rezultoi se ishte blerë nga të ardhurat e vjedhjes së kryer më 25 nëntor, në zonën Monticelli Terme.
Duke supozuar se ata mund të ktheheshin duke lënë makinën në të njëjtin vend, oficerët e policisë njoftuan patrullimet e tjera të këtij ekipi.
Rreth orës 20.10, patrulla e vendosur në Via Da Vinci pa që makina VË Golf u parkua në të njëjtin vend ku ishte edhe më parë; dy individët në bord, duke dalë nga makina, duke parë gjithmonë rreth e përqark, siç supozohet, duke ecur në këmbë u futën në një makinë të parkuar në shesh; këtu i gjithë stafi operativ u zhvendos me shpejtësi në veturë, duke e rrethuar atë dhe duke bllokuar personat që ishin ulur në sediljet e përparme, të identifikuar më pas si shtetasit shqiptarë LOKU Altin dtl. 1983 (shofer) dhe LLESHI Gjok dtl 1983 (pasagjer).
Gjatë kontrollit, në makinë dy shqiptarëve iu gjetën xhevahire të shumta, monedha koleksionuese dhe veshmbathje. Gjithashtu u bë e mundur edhe identifikimi i vendbanimit të dy shqiptarëve.
Kërkimet lokale çuan më pas në zbulimin e një sërë sendesh me vlerë që ishin siguruar prej tyre përmes vjedhjes, duke përfshirë orë, bizhuteri ari, një shishe me një verë të mirë, stilolapsa nga koleksion i huaj dhe kartëmonedha.