Shumë njerëz i streson mendimi i plakjes fizike.Më keq akoma kur të mësoni cila pjesë e trupit plaket më shpejt.

Bëhet fjalë për kokën, dhe para se të filloni të kërkoni shenja të plakjes në pasqyrë, dijeni që është një ndryshim i nanosekondave, më saktë 90 bilionë pjesë e sekondës për 79 vjet. Dhe do të pajtoheni, nuk do të mund të vini re një ndryshim të tillë.

Arsyeja për këtë është teoria e relativitetit të Ajnshtajnit: shpejtësia me të cilën lëviz koha varet nga sa shpejt lëvizni dhe sa afër jeni në fushën e gravitetit.

Orët në lartësi më të mëdha mbidetare shkaktojnë plakje  më shpejt se ato në nivelin e detit. Për shkak të kësaj, shkencëtarët kryen një eksperiment të vogël në shpejtësinë e dy orëve, ndryshimi i të cilave në lartësi ishte 30 cm, dhe ata arritën në përfundimin se ora e montuar më lart ishte më e shpejtë për shkak të ndikimit të një force më pak gravitacionale.

Fytyra juaj plaket më shpejt për shkak të kësaj lartësie nga koka te këmbët, por fatimrësisht kjo nuk ka efekt në fytyrën tonë.

SPONZORIZIM: Për shpallje të vogla që nga viti 2000, vizitoni www.SHPALLJE.biz