Ne shpenzojmë më shumë se gjysmën e jetës sonë në punë, prandaj është e rëndësishme, përveç të bërit diçka që na kënaq duhet të kemi marrëdhënie të mira me kolegët. Idealja është krijimi i lidhjeve të besimit dhe vlerësimit, jo vetëm me kolegët, por mbi të gjitha me eprorin, sepse vetëm në këtë mënyrë është e njohur, admiruar dhe respektuar vlera profesionale e një personi. Roger Merrill, konsulent i punës dhe shkrimtar, në librin e tij “Talent Unleashed ‘,sugjeron një sërë sjelljesh të pagabueshme për të pasur një marrëdhënie të mirë me shefin tuaj.

Sugjerime që duhen adaptuar në zyrë

Çdokush që dëshiron të jetojë një jetë paqësore në vendin e punës duhet të mësojë të sillet siç duhet për të mbijetuar me kolegët konkurrues dhe të vlerësohet nga eprorët. Përveçse nuk duhet të përdoren frazat e caktuara, është e rëndësishme të ndiqni disa truke që garantojnë sinergji të përsosur me udhëheqësin e punonjësve. Nëse nuk doni të keni një jetë të vështirë në vendin e punës, këtu janë 6 këshilla për t’u ndjekur.

Përqendrohuni në detyrat tuaja

Rregulli i parë për të pasur një marrëdhënie të mirë me shefin është të dini të bëni atë që kompania pret prej jush. Është thelbësore që detyrat dhe kompetencat tuaja të jenë të qarta dhe mos t’i zbuloni ato me kalimin e kohës.

Të kesh objektiva për të arritur

Një sjellje tjetër e pagabueshme, që do të bëjë bashkëpunëtor të denjë përpara syrit të  eprorit, është të diskutosh rreth objektivave që duhen arritur. Është e panevojshme të synoni shumë lart nëse nuk jeni të sigurt. Më mirë diskutoni për gjëra që janë të arritshme hap pas hapi.

Vlerësoni kufijtë dhe pikat e forta

Për tu vlerësuar nga eprori është e rëndësishme të pranohen gabimet dhe paaftësitë nga të tjerët. Është e padobishme t’i fajësojmë të tjerët, sepse me kalimin e kohës do të humbnim besimin e atyre që punojnë me ne. Në të njëjtën kohë, duhet të përpiqemi të theksojmë aftësitë dhe arritjet tona.

Mos kërko menjëherë ndihmë

Të kërkosh ndihmë është njerëzore  dhe sinonim i inteligjencës, por përpara se të bëni këtë ju duhet të keni vlerësuar të gjitha zgjidhjet e mundshme, informoni veten dhe studioni strategji dhe alternativa.

Vëzhgoni dhe dëgjoni të tjerët

Për të pasur një marrëdhënie të mirë me shefin, është e rëndësishme të mësosh ta vëzhgosh: si po flet? Si mund të lëvizë? Si funksionon? Këto janë të gjitha të dhëna të rëndësishme sepse ju ndihmojnë të kuptoni se çfarë mendoni dhe vetëm atëherë mund të flisni në të njëjtën gjuhë! Për më tepër, nuk duhet të shpërqendroheni kur flisni, por përpiquni ta dëgjoni atë duke mbajtur kontaktin me sy.

Ndani ecurinë e projekteve

Së fundi, është thelbësore që të përditësohet eprori mbi progresin e një projekti sa herë që bëhen hapa përpara apo ato tejkalohen. Kjo është mënyra e vetme për të shmangur keqkuptimet dhe prirjet e rreme, por mbi të gjitha në këtë mënyrë do të jetë e mundur të fitosh respektin e shefit.

SPONZORIZIM: Për shpallje të vogla që nga viti 2000, vizitoni www.SHPALLJE.biz