Çfarë ndodh me trupin tuaj kur flini? Ja 9 fakte interesante

Gjumi është një labirint enigmatik dhe shpesh i pakuptuar. Në trupin tuaj ndodhin shumë procese, për të cilat ju nuk jeni të vetëdijshëm.

Ja 9 fakte interesante rreth gjumit:

1.Muskujt tuaj janë të paralizuar

2. Sytë lëvizin me shpejtësi të plotë

3. Lëshohet një hormon i rritjes

4. Gryka juaj ngushtohet


5. Ju i kërcisni dhëmbët

6. Ju përjetoni zgjim seksual spontan

7. Truri juaj liron informacionin e akumuluar dhe bën histori

8.Ju mund të dëgjoni shpërthime të papritura

9. Truri juaj rikthen dhe pastron vetveten