Kujdes! Këto gabime po ju shkatërrojnë lëkurën

7 gabime që bëni në kujdesin e lëkurës që bëjnë poret tuaja të duken më të mëdha

 Vaji i tepërt, qelizat e vdekura të lëkurës, papastërtia dhe bakteret mund të bllokojnë poret dhe i bëjnë ato të shfaqen më të mëdha. Kujdesi për fytyrën tuaj është thelbësore, por ndonjëherë mund të bëheni të fiksuar. Megjithatë, rezulton që kujdesi i tepërt nuk është i mirë dhe disa nga rutinat dhe zakonet tona të përditshme të bukurisë dëmtojnë poret tona më shumë sesa mund të kenë ndonjë faktor të jashtëm.

 1. Përdorimi i shpeshtë i letrave që thajnë fytyrën Letra për thithjen e yndyrës mund të jetë një produkt që mbron gjatë ditëve të nxehta kur lëkura jonë ka tendencë të jetë më e yndyrshme dhe djersitje. Megjithatë, përdorimi i tij pa pushim do të dëmtojë më shumë lëkurën tuaj. Në realitet, një shtresë e hollë yndyre është e nevojshme për lëkurën tuaj. Duke e hequr vazhdimisht, ju e detyroni lëkurën tuaj të prodhojë më shumë prej saj. Kjo çon në poret e bllokuara dhe i zgjeron ato.

2. Ngacmimi i pikave të zeza apo puçrrave Po, me të vërtetë që shtrydhja e një puçrre mund t’ju japë kënaqësi, por duhet të bëhet në mënyrë të sigurtë. Ka baktere në lëkurën tuaj dhe duke shtrydhur një puçërr ju ekspozoni një plagë te këto baktere. Nëse e shtrydhni një puçërr që nuk është ende gati për tu nxjerrë, ju lejoni që bakteret të futen në shtresat e brendshme të lëkurës tuaj. Kjo mund ta bëjë situatën edhe më të keqe pasi acarimi do të përhapet, duke rezultuar në pore dhe shenja të zgjeruara.

3. Larja e lëkurës shumë herë Larja ndihmon për të hequr papastërtinë, qelizat e vdekura të lëkurës dhe yndyrën e tepërt që mund të bllokojnë poret tuaja. Ky veprim i thjeshtë është freskues dhe mund të bëjë që poret tuaja të duken më të vogla. Megjithëse, ju duhet vetëm ta bëni 1-2 herë në ditë . Mbi larja mund të çojë në lëkurë të thatë dhe pore të hapura, që, pa një shtresë natyrale të vajit, do të thithin pluhur nga rrethina e tij. Kjo do t’i bëjë poret tuaja më të mëdha. Gjithashtu, larja e fytyrës më shumë se 2 herë në ditë do të heqë shtresën natyrale të vajit. Kjo lëkurë është e ndjeshme ndaj pluhurit dhe papastërtisë së jashtme, të cilat mund të çojnë në inflamacion dhe puçrra.

4. Lënia e lëkurës tuaj të thahet. Lëkura e thatë çon në rrudha dhe ju bën të dukeni më të vjetër. Gjithashtu, lëkura e thatë bën që poret të rrafshohen dhe të duken më të mëdha. Pra, jo vetëm që është e dëmshme për poret tuaja, por gjithashtu ju bën të dukeni më të vjetër! Për fat të mirë, është e thjeshtë për të parandaluar – zgjidhni një ujë të mirë tonik dhe hidratues për llojin e lëkurës tuaj dhe aplikojini ato në fytyrën tuaj çdo ditë.

5. Përdorimi i produkteve për bllokimin e poreve. Ka disa produkte jashtëzakonisht të njohura që përdoren në lëkurë, por nuk duhet të përdoren në fytyrën tuaj. Gjalpi i kakaos, vaji i arrës së kokosit dhe kremi i lanolinës kanë veti të bllokimit të poreve. Mund të jenë të mira për ta mbajtur lëkurën tuaj të lagur, por ato gjithashtu mund të shkaktojnë njolla dhe të mbajnë papastërtitë brenda poreve. Është më mirë të gjesh një krem të mirë për fytyrën dhe të përdorësh këto vajra në trupin tënd.

6. Konsumimi i ushqimit të dëmshëm Produktet e qumështit, alkooli dhe ushqimet që janë të pasura me sheqer të rafinuar, që janë pikante, ose që janë të skuqura janë të dëmshme për lëkurën tuaj. Mund të shkaktojnë inflamacion në trupin tuaj dhe të bëjë lëkurën tuaj të prirur ndaj akneve. Aknet dobësojnë gjëndrat tuaja dhjamore. Pra, një plan i mirë diete është gjithmonë një opsion i mrekullueshëm për tu kujdesur për gjendjen e lëkurës tuaj.

7. Mos përdorimi i një kremi për mbrojtje nga dielli. Ekspozimi i lëkurës tuaj ndaj diellit është e dëmshme për në shumë mënyra. Ajo trash lëkurën, heq kolagjenin, elasticitetin dhe ujin prej tij dhe çon në tkurrje të indeve. Kjo bën që skajet e poreve të tua të shtrihen dhe të duken të zbehta. Pra, një krem për mbrojtjen nga dielli është i domosdoshëm!