´´Lufta´´mes minjve shpallet fotoja më e bukur në botë

Dy minjë duke luftuar në nëntokën e Londrës. Kjo është fotoja që ka fituar konkursin vjetor të Muzeut të Historisë Natyrore. Fotografi Sam Rowley ka realizuar fotografinë dhe është shtrirë në tokë për të kapur përleshjen e minjve i cili u shtri në tokë dhe fotografoi përleshjen e minjëve.

Në këtë konkurs u dorëzuan 48.000 mijë foto nga 100 vende të botë, nga ku u zgjodhën vetëm 25. Nga këto 25, çmimin e parë e fituan minjtë nën tokë.

Trupi gjykues tha: “Sam zbuloi mënyrën më të mirë për të fotografuar minjtë që banonin në nëntokën e Londrës dhe ajo që kishte kapur ishte mjaft mbresëlënëse. Ai pa momentin më të rëndësishëm kur minjtë po luftonin me njëri-tjetrin për disa copëza ushqimi që kishin rënë nga kalimtarët. Kjo zënkë zgjati shumë pak dhe të dy shkuan në rrugët e tyre të ndara”.