Qyteti i ëndrrave është në Evropë, aty ku qeraja është 15 euro ndërsa rroga 1200 euro

Ky vend quhet Marinaleda dhe është një qytet i vogël në Andaluzi, në pjesën jugore të Spanjës, ka një sipërfaqe prej 25 km katrorë dhe rreth 2700 banorë.

Në këtë qytet ta ndërtojnë shtëpinë instantacat përkatëse, aty nuk ka asnjë të papunë dhe rrogat janë 1200 euro. Ka vende plot ku mund të bësh stërvitje pa pagesë dhe ka hapësira për fëmijë apo sport, nuk ka polici dhe interneti është pa pagesë në gjithë qytetin.

Spanjollët kanë shprehur dëshirën për të jetuar dhe shpërngulur në këtë qytet, sepse përveç të tjerash ai tërheq edhe shumë turistë nga mbarë bota.

Ndërkohë që një pjesë e vendit po përballet me probIeme të shumta, qytetarët në këtë qytet treguan se mund të jetojnë mirë, nëse çmojnë vlerat e vërteta dhe e organizojnë vetë jetën. Sipas tyre Harmonia, bashkimi, ndihma e ndërsjellë – janë ato që vlerësohen vërtetë në këtë qytet.

Qytetaret ketu kanë hequr dore nga reklamat apo firmat e shumta, me marka të ndryshme e në vend te tyre kanë bërë që rrugeve dhe qendrave tu vendosin emrat e luftetareve të njohur që kanë ndikuar në të drejtat e punëtoreve.

Por të gjithë ata që duan të ndërtojne një shtëpi ketu, të gjitha materialet i kanë falas së bashku me punëtoret qe i ofron bashkia e aq me tepër me siperfaqet e bollshme për shtepia me 190 metra katrore.

Familjeve nuk u ngel gjë veçse të paguajnë shumën e vogël prej 15 eurosh në muaj pasi shtepia nuk mund shitet për përfitime private.