Video/ Ishulli që mban rrënojat e një laboratori bërthamor

SONY DSC

Nazistët përdorën shumë metoda për të fituar luftën dhe për këtë testuan shumë armë. Në videon e mëposhtme nga BBC tregohen rrënojat e një laboratori ku zhvilloheshin kërkime për armët bërthamore.

 

Ishulli Huemul, në det të hapur nga Bariloche, Argjentinë, ishte shtëpia e një laboratori sekret që zhvillonte kërkime mbi shkrirjen bërthamore të udhëhequr nga një shkencëtar misterioz nga Gjermania naziste, shkruan BBC.

https://www.bbc.com/reel/video/p084871w/the-island-hosting-the-ruins-of-a-nuclear-lab