Rita Ora së bashku me OBSH lansojnë logon e koronavirusit: Ju lutem, ndaloni përhapjen

Organizata Botërore e Shëndetit dhe UNICEF kanë zgjedhur këngëtaren shqiptare Rita Ora për të lansuar logon dhe fondacionin për të ndihmuar në luftën kudër koronavirusi.

Rita është prej kohësh ambasadore e UNICEF dhe tha se prej kohësh kanë qenë duke menduar një mënyrë që të gjithë të mund të kontribuojmë në përhapjen e virusit vdekjeprurës.

Më poshtë postimi i saj i plotë:

Covid-19 po ndikon botën në një mënyrë që askush nga ne nuk mund ta imagjinonte.

Gjatë muajve të fundit ne kemi vëzhguar që ky virus të përhapet në të gjithë botën duke mos kuptuar mjaft ndikimin e tij. Unë mendoj se deri tani të gjithë e kuptojmë se kjo është diçka që ka dhe do të vazhdojë të ketë efekte shkatërruese për të gjithë. Te gjithë kemi një rol për të ndihmuar në ndalimin e përhapjes.

Duke menduar për atë që mund të bëj për të provuar dhe ndihmuar, arrita t’iu drejtoja Sir Bob Geldof për këshilla se si të bëni më mirë çdo lloj ndryshimi. Bob ishte përtej mëshirës, ??pasi natyrisht ai ka qenë mjeshtri i mobilizimit të të rinjve gjatë gjithë jetës së tij. Ideja e parë ishte të krijonim një simbol për të na kujtuar të gjithëve se kemi një betejë për të luftuar së bashku. Pasi punova në këtë simbol, e dërgova në @UNFoundation, i cili ndihmoi në krijimin e Fondit të Përgjigjes së Solidaritetit COVID-19 për Organizatën Botërore të Shëndetit ËHO. Fillova të diskutoj me ta se si mund të punojmë së bashku, për t’i inkurajuar njerëzit të bashkohen për të luftuar sa më shumë që të kemi mundësi përhapjen e këtij virusi. Ka gjëra të thjeshta që të gjithë mund të bëjmë për të bërë një ndryshim.

Për të krijuar sa më shumë vetëdije sa të jetë e mundur, ne po lançojmë këtë simbol dhe një faqe udhëzuese për të ofruar disa udhëzime nga, dhe me mbështetjen e OBSH. Ne kemi vënë në dispozicion disa mallra të thjeshta me të gjitha të ardhurat që shkojnë drejtpërdrejt tek Fondi i Përgjigjes së Solidaritetit COVID-19.

Ne do të donim që të blini gjithçka që mund të përballoni ose të bëni një dhurim të vogël, por unë dëshiroja që ta dini se nëse nuk është e mundur për ju edhe ndarja ose postimi i simbolit do t’ju ndihmojë.

Ju lutemi – Ndaloni Përhapjen. Bëje pjesën tënde. Ju dua, Rita