Kuriozitete/ Gripi spanjoll i 1920, si mbroheshin plot elegancë zonjat dhe gratë nga virusi i tmerrshëm

Koronavirusi nuk është virusi i parë epidemik që prek botën. Historia ka njohur edhe shumë epidemi apo pandemi të tjera, si kolera malarja apo edhe gripi spanjoll, i cili vrau rreth 20 milion njerëz.

Më poshtë po ju sjellim për kuriozitetin tuaj mënyrën se si gratë dhe vajzat visheshin dhe mbroheshin me “maska” nga ky virus, i ngjashëm me Covid-19 për nga mënyra e transmetimit.