Këta persona kanë nevojë për testim të menjëhershëm, ja cilat janë kategoritë e tyre

Nëse jeni mbi 70 vjeç ose keni një gjendje të rënduar mjekësore apo simptoma të koronavirusit keni nevojë për një test. Nëse jeni në këtë grupmoshë, mjekët do të bëjnë një vlerësim për të përcaktuar nëse ju nevojitet testi i koronavirusit.

Kushdo që ka simptoma dhe ka qenë në kontakt të ngushtë me dikë që ka rezultuar pozitiv nga koronavirusi: CDC përcakton kontakt të ngushtë si kontakt të drejtpërdrejtë me sekretet infektive të dikujt që ka koronavirus, siç është kollitja, ose të qenurit brenda rreth 6 këmbët e një personi të infektuar “për një periudhë të zgjatur kohe”.

Kushdo që ka simptoma të koronavirusit dhe duhet të shtrohet në spital: Nëse keni simptoma të koronavirus dhe keni nevojë të shtroheni në spital për ndonjë arsye, mjekët do të duan të ju testojnë. Nëse keni virus, për arsye kontrolli të infeksionit, ai do të ndikojë atje ku vendoseni në spital, dhe mjekët do të marrin masa të posaçme për të mbrojtur veten kur kujdesen për ju.

Ndërsa bëhen më shumë teste, Schaffner dhe Ëalensky thonë se shpresojnë të jenë në gjendje t’i lehtësojnë këto kategori dhe të testojnë më shumë pacientë.

Por nuk është vetëm çështje e disponueshmërisë së testit.

Tamponët dhe të tjerët që kërkohen për të kryer provën janë gjithashtu në furnizim të shkurtër. Gjithashtu, mjekët dhe infermierët duhet të vendosin pajisje për mbrojtjen personale për të kryer një test të koronavirusit, të tilla si doreza dhe maska ​​speciale. Meqenëse pajisjet janë furnizimi i pajetë, mjekët duan ta ruajnë atë për ata që kanë më shumë nevojë për testim.

Më në fund, nëse të gjithë merrnin një provë, do të mbingarkonte sistemin.

“Ne duhet ta bëjmë testin, dhe më pas dikush duhet ta përpunojë atë dhe ta dërgojë atë në laborator. Dhe më pas dikush duhet t’i thërrasë pacientët përsëri dhe t’u tregojë atyre rezultatet. Unë nuk mund të shoh që institucionet e kujdesit shëndetësor të kenë atë lloj fuqi punëtore, “tha Ëalensky. “Ndoshta do të arrijmë atje, dhe kjo do të ishte e mirë.”