Në kuadër të marrjes së masave parandalues të përhapjes së koronavirusit, duket se jeta e planetit tokë, ka ndaluar. Dhe gjatë kësaj ndalese, bota duket se “ka marrë frymë”. Sipas ekspertëve të mjedisit, cilësia e ajrit në mbarë botën është përmirësuar ndjeshëm. Duket se shtresa e ozonit po “shërohet” por ky është një proces gradual.

Ndalimi i menjhërshëm i shumë veprimtarive të fabrikave ndërkombëtare, qarkullimit të makinave dhe ndotja në përgjithësi është reduktuar, duke i dhënë jetë atij fenomeni për të cilin janë zhvilluar shumë debate, “carjes së shtresës së ozonit”.

Shkenctari John Fyfe shkruan:

“Për herë të oarë shtresa e ozonit ka filluar të përmirësohet. Kjo është dicka e mirë, pasi do të kemi më shumë mbrojrje ndaj rrezeve të dëmshme diellore. Megjithatë, kam frikë se me kthimin e jetës në normalitet, ndotja e madhe do të ndikojë sërish në përkeqësimin e kësaj shtrese. Kjo mbetet për tu parë.”

Përgatiti Gazeta Ora