Është zbuluar nga studiuesit kinezë se ekziston një lloj i ri i të mutacionit të koronavirusit COVID-19 i cili ka një aftësi të zgjatur për të infektuar të tjerët. Ky mutacion u zbulua te një burri të moshës së mesme me sëmundje COVID-19 i cili ishte i infektuar për 49 ditë, një kohë rekord kohor asnjëherë raportuar më parë.

Megjithatë simptomat e burrit ishin të buta dhe studiuesit thanë se ai dukej të krijonte një ‘ekuilibër dinamik’ me virusin.

Rasti ‘kronik’ tregon një tendosje që mund të përhapet mes njerëzve për javë të tëra, edhe nëse pritësi nuk tregon shumë simptoma.

Situata duket edhe më e vështirë të rekuperohet. Burri duhej të injektohej me gjakun e një të mbijetuari COVID-19 në mënyrë që të shërohej.