Një studim i vitit 2012 i realizuar nga disa shkenctarë gjermanë, i është bërë i ditur Bundestagut gjerman prej 8 vitesh. Ky studim përmban të gjithë informacionin e një pandemie, dhe ka parashikuar me një saktësi të frikshme virusin që do të ishte derivat i SARS, sikurse realisht është Covid-19. Dokumenti origjinal është bërë i ditur nga Corriere della Sera, dhe u pubikua pak minuta më parë në Opinion.