Kryeministri Edi Rama ka publikuar një projeksion nga Ministria e Shëndetësisë, që sipas saj thuhet së nëse Shqipëria nuk do të kishte marrë masa do të ishte në nivele të tjera.

Sipas këtij projeksioni numri i të infektuarve sot do të ishte 3008 persona dhe do të kishim 286 vi ktima.

“Sot do të kishim 3008 të infektuar me projeksonin maksimal, në atë mesatar do të ishim 600, sot kemi më pak. Ky është rezultata i masave. Nëse nuk d t’i kishim marrë do kishim 286 të vd ekur, me projeksonin mesatar 40”, tha Rama.