Shpallje
Kriza mes Kosovës dhe Serbisë mbetet një nga çështjet më të rëndësishme në Ballkan që i duhet dhënë një zgjidhje. Ambasadori rus në Beograd Aleksandr Botsan-Kharchenko ka pohuar se: “Kosova është çështje e rëndësishme...
Që nga nëntori i 2017-ës procedura e vizave të punës për shtetasit e Ballkanit Perëndimor është më e thjeshtë dhe realizohet brenda një etape. Kur rregullorja për Ballkanin Perëndimor hyri në fuqi, më 1 janar 2016, procedura...
Një ditë e rëndësishme ditën e sotme në Republikën e Kosovës. Bëhet e ditur se në pikat e rendit të ditës në Kuvendin e Kosovës do të firmoset ditën e sotme formimi i Ushtrisë. Seanca do të nisi në orën 10:00...
Vjollca Osmani është një e re nga Gjilani e cila me zërin dhe perforimin e saj, po rritet cdo ditë artistikisht. Ndaj ajo sjell këtë fund viti koncertin e saj të dytë solistik në këtë qytet. Me një zë të mrekullueshëm...
Taulant Kolloni, 29 vjeç nga Prizreni, ka nevojë për ndihmen tuaj. Që nga 3 nëntori, Taulanti është në gjendje të rënde kome. Ai ka nevojë për trajtim jashtë vendit dhe shuma e të hollave është e papërballueshme për familjen. Dërgo...
Sipas një postimi në Facebook, Ministri i Arsimit në Qeverinë e Republikës së Kosovës Shyqyri Bytyqi, sot ka nënshkruar Vendimin për ndalimin e përdorimit të telefonit gjatë procesit mësimor nga mësimdhënësit dhe nxënësit në të gjitha institucionet e arsimit...
Pas takimeve zyrtare, Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, mbajti mbrëmë një fjalë rasti në aktivitetin e organizuar nga Qendra Kulturore e Kosovës në Paris, bashkë me "Trashëgimia pa kufij" dhe shoqatën "Albania". Në këtë mbrëmje u promovua...
Nga: Albin Kurti Sot bëhen 55 vjet prej vrasjes së presidentit të 35-të të ShBA-ve, John F. Kennedy. Presidenca e tij, e ndërprerë në mes, u shqua për reformat në të mirë të shoqërisë e demokracisë. Presidenti Kennedy e quajti...
Shumë kush prej nesh mendon që banesa e tij duhet të përshtatet me kushtet e kohës, e sigurisht të investosh në të nuk është shumë e lehtë. Kjo banesë në kryeqytetin e Kosovës, tashmë po përballet me një situatë jo...
Fatmirësisht sot në shoqërinë tonë ka të rinj nga ata të cilët mundohen të ruajnë vlerat dhe historinë e popullit shqiptar. Pavarësisht se në cfarë gjendje ndodhen trevat shqip folëse, neglizhencës së krijuar shpesh herë nga qeveritë e Kosovës...