(Vëzhgime rreth librit “Shtëpia në rrugicë” të Fatmir Mingulit) Në tejpamësinë e një bote Duke ndjekur një stil të ri narrativ, ku mbisundojnë në formatin mozaik elementët e sugjestionit, siç definon në parathënien e librit shkrimtari (Hamdi) Erion Muça, Fatmir Minguli...
Ariana Ademaj, praktikante OJQ THY Në edicionin #26 të BarCamp Prizren u fol për trashëgiminë kulturore në Prizren dhe ngjarjet e fundit. E veçantë e këtij edicioni ishte ora e vonë e nisjes së tij, pas iftarit në respekt të...
- “M’i bëj dy metra libra me kopertinë të kaftë për zyrë, si dhe një metër me kapak jeshil të mbyllur e një metër ngjyrë vishnje t’i kombinoj për në sallon”. - Është një politikan i suksesshëm, që dikur shkonte...
Nga: Adnan Mehmeti Shoqata e Shkrimtarëve Shqiptaro –Amerikanë, më 14 tetor 2018, në ambientet e Monroe College, të Nju Jorkut, me mbështetjen dhe bashkëpunimin e poetëve, shkrimtarëve, artistëve, gazetarëve, pedagogëve, dashamirës të artit e letërsisë, si dhe me angazhimin dhe...
video

“Lufta mbaroi”

Filmi "Lufta mbaroi", një realizim nga regjisor, producentë dhe skenarist maqedonas ku luajnë kryesisht aktorë shqiptarë, po merr pjesë në një festival të Zvicrës dhe autorët e tij shpresojnë se do të mund të paraqiten me këtë film edhe...
Nga: Blerina Ҫizmja Një libër që përcjell fuqishëm dhe me realizëm kujtesën e krimeve, trishtimin e pasluftës dhe njëkohësisht, zhgënjimin e një populli që aq shumë e aspiroi lirinë... Gjithçka ndërthuret harmonishëm nëpërmjet ngjarjeve dhe tipareve të personazheve, të cilat...
Kur e mora këtë përmbledhje, pas sa e sa vitesh, që ta redaktoj, më doli një punë e madhe, edhe pse isha në kulmin e punëve të mia të esencës mbarëshqiptare. Kaloi një kohë e gjatë e redaktimit të...
Nuk je arkitekt i mirë nëse vetëm në "ndonjë fushë" je i "mirë". Arkitekt të mirë të bon aftësia me krijue ekipin adekuat për projekt të caktuar. Bile, sa ma të llojllojshme që i ke pasë natyrat e punës je shum...
Nga: Ismet Azizi Të premten më 15 prill 2016, në ora 19.00, në Qendrën për Kulturë në Rozhajë, promovohet  në boshnjakisht  libri i autorët Ali Daci  “Shtigjet e përgjakura” . Me këtë rast për librin e botuar në gjuhën boshnjake  do...
Refleksion Nga Xhevahir Cirongu Nesër do jem më mirë! Kështu e nis thirrjen e tij poeti me anën e fjalës të derdhur në vargjet poetike tek poezia me të njëjtin titull. Kjo thirrje nuk është vetiake e që shpreh vetëm...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË