6 C
Mitrovica
21 Nëntor, 2017 - 10:42:14

Arte-Letërsi

Kori i korbave

Astrit Deharit Kujdes në këtë sprovë idile Tash e kemi zogun në grusht Ky është ai peshku i madh: Shpëtimi apo fundi ynë?... Fundi i tij shpëtim për ne Se...

Institucionet parashkollore në Kosovë dhe roli i psikologut në institucione të...

Islam Borinca Psikolog dhe P.h.D CAND në Universitetin e Gjëneves, Zvicerr Si rrjedhojë e një varg faktorëveshoqëroro-ekonomikë në vendin tonë, ende mungon një qasje serioze ndaj...

Skënder Kapiti ka zbritur në tokën shqiptare idetë e filozofëve më...

Nga Fatmir Minguli Kur merr në dorë librin e Skënder Kapitit, “NJERIU FILOZOF, ETIK E POLITIK & MORALMATERIALIZMI” duke e lexuar, të lindin mendime nga...

Lalburitja e tavanit

Më çuan vullnetar në hidrocentral, megjithëse tri pëllëmbë shtati. Shtyja karrocën, sa të bëhej mal, diga e liqenit mbi lumin e Matit. Quhesha vullnetar, ndonëse i detyruar, qafën të...

Shiu vrastar

Nga dita kur i lagur qull, ai guxoi ta shante pak: “O shi, të dhjefsha renë që të nxori nga barku!” Shiu nuk iu nda këmba-këmbës...

Mos më besoni!

Po, vërtet ju kam gënjyer Tok me mua dhe disa shokë… S’kam marrë pjesë Në asnjë luftë S’ma ka mbajtur për këtë tokë! Mos i besoni fotografisë Qindpërqind është e...

Diktatori dhe zogjtë

Kur u ndërrua sistemi, kam dëgjuar, një çudi që ua kalon të gjitha çudive. Foli në ekran një avokat i moshuar, me diktatorin në lagje, shok fëmijërie. Ai...

Diversiteti dhe hapësirat lirike

Polivalenca metaforike në simbolikën e sendeve dhe fenomeneve. Vladimir Muça Sapo mbaron së lexuari librin e dytë me poezi, "Nënë, ti hije e kaltërt...

Gjeografia e tokave tona dhe synimet artistike të një vepre letrare

Kur e mora këtë përmbledhje, pas sa e sa vitesh, që ta redaktoj, më doli një punë e madhe, edhe pse isha në kulmin...

JU REKOMANDOJMË

TOP PUBLIKIMET

- Advertisement -