6 C
Mitrovica
21 Nëntor, 2017 - 10:41:08

Arte-Letërsi

Diktatori dhe zogjtë

Kur u ndërrua sistemi, kam dëgjuar, një çudi që ua kalon të gjitha çudive. Foli në ekran një avokat i moshuar, me diktatorin në lagje, shok fëmijërie. Ai...

Unë

Univers,cepa të pashkelur,brendësia rrezaton, Besoni për të gjithë është një diell, Karakteri maj mali,fortesë shkëmbi, Pa rrudhosur vazhdon përherë. Pikturë e këndshme,pa laramani, Diku më dritë,diku më hije,por ka...

Për Elenën…

Nëse me dëgjon, dije se në tokë s’ka mbetur asgjë qe i jep kuptim ekzistencës, s’ka asgjë me madhështorë se fryma jote se bashku...

“Lufta mbaroi”

Filmi "Lufta mbaroi", një realizim nga regjisor, producentë dhe skenarist maqedonas ku luajnë kryesisht aktorë shqiptarë, po merr pjesë në një festival të Zvicrës...

“Ping-Pongu” i Trashëgimisë Kulturore në Prizren

Ariana Ademaj, praktikante OJQ THY Në edicionin #26 të BarCamp Prizren u fol për trashëgiminë kulturore në Prizren dhe ngjarjet e fundit. E veçantë e...

Gjeografia e tokave tona dhe synimet artistike të një vepre letrare

Kur e mora këtë përmbledhje, pas sa e sa vitesh, që ta redaktoj, më doli një punë e madhe, edhe pse isha në kulmin...

Bukuroshja ime

Bukuroshja që më lindi në vjeshtën e tretë, pasi më ushqeu me gjakun e bardhë të gjirit, më dha edhe bardhësinë e shpirtit të vet dhe më...

Burri i pesë grave

Don Jovani ishte një shofer shtatshkurtër nga Palasa e Himarës. Epiteti Don Jovani, që i kam përngjitur emrit të këtij njeriu, përputhet tërësisht, jo...

Lalburitja e tavanit

Më çuan vullnetar në hidrocentral, megjithëse tri pëllëmbë shtati. Shtyja karrocën, sa të bëhej mal, diga e liqenit mbi lumin e Matit. Quhesha vullnetar, ndonëse i detyruar, qafën të...

Pushtim

S'ka erë ma t'kandshme se kjo që mbulon jetët e secilit e mandej zhduket si mos me qenë asnjëherë, e t'i bahesh që se...

JU REKOMANDOJMË

TOP PUBLIKIMET

- Advertisement -