Arte-Letërsi

Për Elenën…

Nëse me dëgjon, dije se në tokë s’ka mbetur asgjë qe i jep kuptim ekzistencës, s’ka asgjë me madhështorë se fryma jote se bashku...

“Lufta mbaroi”

Filmi "Lufta mbaroi", një realizim nga regjisor, producentë dhe skenarist maqedonas ku luajnë kryesisht aktorë shqiptarë, po merr pjesë në një festival të Zvicrës...

“Ping-Pongu” i Trashëgimisë Kulturore në Prizren

Ariana Ademaj, praktikante OJQ THY Në edicionin #26 të BarCamp Prizren u fol për trashëgiminë kulturore në Prizren dhe ngjarjet e fundit. E veçantë e...

Gjeografia e tokave tona dhe synimet artistike të një vepre letrare

Kur e mora këtë përmbledhje, pas sa e sa vitesh, që ta redaktoj, më doli një punë e madhe, edhe pse isha në kulmin...

Bukuroshja ime

Bukuroshja që më lindi në vjeshtën e tretë, pasi më ushqeu me gjakun e bardhë të gjirit, më dha edhe bardhësinë e shpirtit të vet dhe më...

Burri i pesë grave

Don Jovani ishte një shofer shtatshkurtër nga Palasa e Himarës. Epiteti Don Jovani, që i kam përngjitur emrit të këtij njeriu, përputhet tërësisht, jo...

Lalburitja e tavanit

Më çuan vullnetar në hidrocentral, megjithëse tri pëllëmbë shtati. Shtyja karrocën, sa të bëhej mal, diga e liqenit mbi lumin e Matit. Quhesha vullnetar, ndonëse i detyruar, qafën të...

Pushtim

S'ka erë ma t'kandshme se kjo që mbulon jetët e secilit e mandej zhduket si mos me qenë asnjëherë, e t'i bahesh që se...

Gjenocidi serb atak mbi një popull me kulturë të lashtë!

Foto 1 Shkruan: Prof. Jusuf Jusufi Münster,Gjermani 06.06.2016 Mbrëmje letrare në Münster, 4 Qershor 2016 ora 19, ditë me diell, qielli i kaltërt i jepte nji kuptim më...

Skënder Kapiti ka zbritur në tokën shqiptare idetë e filozofëve më...

Nga Fatmir Minguli Kur merr në dorë librin e Skënder Kapitit, “NJERIU FILOZOF, ETIK E POLITIK & MORALMATERIALIZMI” duke e lexuar, të lindin mendime nga...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË