Fjalimi i më poshtëm është marrë nga libri i autorit Stephan Zannowich, me titullin « Le Grand Castriotto d’Albanie, Histoire ». Teksti prej 131 faqesh është botuar në vitin 1779 nga shtëpia botuese J.J.Kesler, Frankfurt. Gjergj Kastrioti, i sëmurë,...
Koleksioni i aktorit amerikan, Robin Williams, i cili vdiq në vitin 2014, dhe i bashkëshortes së tij të dytë Marsha, do të dalë në ankand në 2 tetor, nga shtepia e ankandeve “Sotheby’s” në Nju Jork. Në mesin e dhjetëra...
Aktorja e njohur Zamira Kita, shpreh nevojën urgjente për ndërtimin e një godine të re që do të shërbejë si Teatër Kombëtar, pikërisht në vendin ku sot gjendet godina e vjetër. Duke sjellë përvojën pozitive të ndërtimit të Teatrit të...
Partia Demokratike po shikon çdo mundësi që parashikon ligji për të penguar shembjen e Teatrit Kombëtar. Eksperti ligjor në Partinë Demokratike, Gazmend Bardhi, në një intervistë për TemA TV, u shpreh se mund të ketë padi penale dhe civile nëse...
@FMN (FIRST MEDIA NETWORK)

​Dita Ndërkombëtare e Nelson Mandelas

Nelson Mandela ishte president i Afrikës Jugore dhe luftëtar i lirisë, i cili luftonte kundër shtypjes racore që u bëhej të zinjve në Afrikë, posaçërisht në Afrikën Jugore. Ai studioi juridikun. Shumë vite të jetës së tij ai i...
Ana Franku njihet për mbajten e ditarit gjatë kohës që forcat naziste u përforcuan në Gjermani e sidomos ndaj popullit hebre, të cilit i përkiste. Ajo detyrohet që bashk me familjen e saj të shpërnguleshin në Amsterdam. U vra...
Fillimisht, duhet ta ndajmë çështjen duke shtruar dy pyetje, si zbërthim të pyetjes – titull të këtij shkrimi: Çfarë ishte “Meshari” i dom Gjon Buzukut dhe Çfarë konsiderohej “letërsi” në kohën e dom Buzukut. Fillimisht merremi me “Mesharin”. Ai libër sot gjendet në...
Nga DONALDI MEROLLI Duke menduar për veten, thotë Marina Garcés, filozofia është gjithmonë një akt përmbysës. Filozofia është një fjalë me origjinë greke që do të thotë "dashuri për mençurinë", “të duash dijen” Për të paktën 2,600 vjet, qeniet njerëzore vënë...
Lajmi se shkrimtari Ismail Kadare është shtruar në një spital të Parisit dhe ndodhet në gjendje të rëndë shëndetësore nuk është aspak i vërtetë. Gazetarja Beti Njuma përmes një postimi në rrjetet sociale ka treguar se Kadare është “si kokrra...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË