Ndërsa Bashkia e Tiranës po çon përpara një seri dëgjesash me grupet e interesit për fatin e Teatrit Kombëtar për të përmbushur detyrimin ligjor të konsultimit publik dhe kryebashkiaku Veliaj ka përçuar në media optimizëm të arritjes së një...

TË FAMSHMIT

Poezi nga Albi Lushi Plot njerëz të famshëm ka nxjerrë kjo botë Diku të merituar,diku paksa me hatër U dehën me famën teksa kthenin një gotë Një gotë sa për katër. U plakën të famshmit e mend nuk vunë Nga pija e rëndë në rrugën...
- “M’i bëj dy metra libra me kopertinë të kaftë për zyrë, si dhe një metër me kapak jeshil të mbyllur e një metër ngjyrë vishnje t’i kombinoj për në sallon”. - Është një politikan i suksesshëm, që dikur shkonte...
Një here ai shoku im më tha,” se zemra nuk pranon vend për dy persona” ,isha në hallë dhe nuk e kuptoja atë,mirë e kishte se vetë ai kishte kaluar shumë gjëra në jetë dhe më tha se të...
Ndoshta ju ka rastisur që të dëgjoni rininë e Kosovës duke përmendur gjatë bisedave fjalën "dellë". Këtë fjalë mund ta keni dëgjuar edhe nëpër këngë rap e zhanre të tjera. Por, shtrohet pyetja, athua, çka do të thotë kjo fjalë...
Sylejman Pireva

DY FYTYRAT E SHËRBËTORIT

Nga: Sylejman Pireva Kur iu ngul gozhda në këmbë I shkreti zbathur pa këpucë Si me turp luti zotërinë- Aman zotëri ma nxjerr këtë ferrë! Ndërruan kohët ndërroi shërbëtori Bëri mall bëri shtëpi Veshi dorezat t' mos i ther duart Të këpusë kastravecë për fëmijë! Kur e pa...
Sylejman Pireva

KUR DO TA MERRNI VESH?…

Nga: Sylejman Pireva Populli foli Për ata që kanë vesh Dhe jo vetëm një herë: Se shelgu nuk bën rrush Se mushka nuk pjell mëz Se deti nuk bëhet kos Por dardha ka bisht Atëherë çka Kush jemi ne Kujt i foli populli Murit apo kungullit Njeriut apo djallit Ja ndieni krismën...
Ai është një ndër aktorët e njohur dhe shumë të dashur në Turqi, por edhe në Kosovë. Bëhet fjalë për aktorin Burak Azcivit, i njohur si ‘Kemali, i cili së fundmi ka postuar disa foto që është dukur bukur...
Sipas informacionit të Ministrisë së Kulturës dhe Turizmit në dhjetë vjetët e fundit, sektori turk industrisë së filmave, ka shënuar një hap të rëndësishëm duke u renditur biznesi i dytë më fitimi prurës në Turqi. Sipas ministrisë turke, serialet turke...
Në këtë artikull Gazeta Ora vazhdon të prezentojë shkathtësitë shqiptare në fusha të ndryshme e një prej këtyre fushave është edhe ajo e fotografisë. Në Kosovë ka fotografistë të ndryshëm për modelizëm, manekenë/e, festa familjare etj. Një prej këtyre fotografëve të...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË