Shkruan: Sejdo Harka Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë”Papa Klementi XI Albani”,e krijuar më 26 Nëntor të vitit 2011, në zemrën e vendit të paqes mbi 200-vjeçare, në Suedi,sot mund të themi se është kthyer në një institucion vullnetar shumëdimesional,që...
Bekim Rexhepi

Dërrasa që e pret gozhdën

Shkruan: Bekim Rexhepi Dialogun e konceptoj si dërrasë dhe marrëveshjen si gozhdë, duhet pasur kujdes se kush po i bije gozhdës, a është ky mjeshtëri më i mirë që do me ngul. Besoj se nuk ka mbet shqiptar që ka...
Shkruan: Ma. sc. Valon Jashari Ish ligjëruesi i Katedrës së Historisë, Enver Hoxhaj, i cili brenda një viti akademik nuk gjente kohë të vinte jo më shumë se katër a pesë herë në ligjërata, humbje që na kushtoi ne studentëve,...
Shkruan: Prof. Hyzri Salihu Kemi deklaruar edhe më herët se vetëm shqiperia etnike është siguri dhe stabilitet për botën prandaj ne duhet të jemi unik ,të vendosur me vullnet të fort dhe të çelikosur drejt të ardhmes së sigurt të...
Bekim Rexhepi

Gangrena politike e Thaçit

Shkruan: Bekim Rexhepi Shanset e Hashim Thaçit janë të vogla që ti mbijetoi pushtetit edhe për ca kohë të tjera, sepse duket që përfundimisht vet i është futur rrugës qorre, e cila ka një fund tragjik, sepse avancimi ti ka...
Gëzim Ejupi

Deri kur bisedime pa kritere?!

Shkruan: Gëzim Ejupi Është e pa logjikshme, dhe e pa kuptueshme se si mund të bisedohet pa kritere dhe pa platformë! Jam i vetëdijshëm se nuk kemi pozicion dhe kushte politike, ekonomike dhe ushtarake që t'i vëmë kushte BE-së dhe bashkësis...
Bekim Rexhepi

Shtetësia pa sovranitet

Shkruan: Bekim Rexhepi 1. Dilemat e brendshme politike Nuk ka dilema se mos njohja e politikës dhe artit të saj dëmton interesat politike të një vendi, të një shoqërie. Nuk është e thënë se në politikë duhet të jenë vetëm një...
Shkruan: Hysni Gashi Ndonëse këto dite kryetari i këshillit kombëtar të Nismës Jakup Krasniqi u shpreh kundër gjuhës se z.Zekes duke thënë se: nëse jam penduar ndonjëherë në jetën time jam penduar me Milaim Zeken që kam shti ne listë...
arch. Ylber Vokshi-Ylli

Kulla e Sylejman Vokshit në Gjakovë

Shkruan: arch. Ylber Vokshi-Ylli Për tendencat me e rikthye situatën e mjerë urbanistike në qytetin e Gjakovës, me dhënien e disa lejeve ndërtimi në kundërshtim me dokumentet hapësinore aktuale, këtë herë nuk do të merrem me ketë problematikë që po...
Shkruan: Valon Jashari Popullata e Kosovës Lindore po përballet pran një ndjenje pasigurie nga idetë e shumta rreth fatit të saj politik. Sa nga ata që proklamojnë idenë e bashkimit me Kosovën një e drejtë historike që iu është mohuar...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË