Blog

Çfarë rëndësie ka roli i mësuesit në Shqipëri?

Profesioni i mësuesit, është një nga profesionet më të vlerësuara dhe më të respektuara në të gjithë botën. Detyrat e tyre, janë ndër detyrat...

Kriza morale – si burim i shumicës së krizave

Në ketë periudhë kohore me vakum pushtetesh(ligjore e morale) që krijohet nga rënia e tyre, ndodhin fenomene që duhet kohë e gjatë të eliminohen...

Ç’po ndodh me rininë shqiptare?

Rinia e sotme duhet të jetë simbol i paqes,kulturës ,dashurisë, emancipimit etj. Të rinjtë duhet të mendojnë seriozisht për të ardhmen e tyre duke...

Unë nuk jam krenar që jam shqiptar

Shkruan: Hilmi Gashi Jo tani, assesi dhe pikë...! Nuk është koha dhe momenti për t’u ndier i tillë! Jo derisa në vendin tim politika vret ëndrrat...

Pornografia burokratike

Le te besojme per nje çast se virtytet njerezore nuk kane nevoje per t'u vendosur ne prove. Le te mendojme se ajo jane te...

Cili është çmimi i liberalizimit që do e paguajë Kosova?!

Euforia që shpërtheu tek pushtetarët dhe qytetarët e Kosovës me rastin e rekomandimit nga KE-ja për liberalizimin e vizave për shtetasit kosovarë, gati sa...

Dhembje për Gëzimin

Në varrimin e tij , përveç qytetarëve të shumtë nuk mori pjese asnje nga zyrtaret lokal apo qendron. Dhimbje dhe pikëllim ndihej kudo,një djalë...

Doni UEFA-n? Ja kriteret bazë

Çfarë lloj kontratash bartin përfaqësuesit e klubeve, trajnerët dhe futbollistët. Kontrata konfidenciale, reale, formale apo fiktive? Duke u bazuar në praktikat dhe përvojat e deritanishme të...

Drejtësia, nje ëndërr e largët

   “Te vdekurit nuk mund te qajne per drejtesi, mbetet detyre e te gjalleve te qajne per te!” Kjo eshte nje shprehje universale e...

Gazi lotsjellës, si përgjigje ndaj çmimit të tradhtisë së Isa Mustafës...

Tetë vjet sa të gjata, të rënda e të mundimshme, ishin edhe të zeza për shumicën dërrmuese të popullit, duke mbijetuar në mjerimin dhe...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË