6 C
Mitrovica
16 Dhjetor, 2017 - 17:24:29

Blog

Boiken Abazi
Kimete Berisha

Peticioni për lejen e ndërtimit për Xhaminë qendrore në Prishtinë

Shkruan: arch. Ylber Vokshi -Ylli Nuk është e ndershme që një kërkesë legjitime e disa profesionistë për të respektuar disa kritere estetikë për arkitekturën e...

Mungon bashkëpunimi ndërkufitarë dhe vllazërimi, miqësimi e binjakëzimi me...

Shkruan: Mr.Sc. Refik Hasani Gjilanit si një trekëndësh kufitar është dashur të krijoj lidhje të qëndrueshme në baza reciproke, standarde dhe nivele të barabarta institucionale...

Papunësia si faktor dominant i destabilitetit

Shkruan: Liridon Rama Treguesit e nivelit të papunësisë në Kosovë po dëshmojnë vazhdimin e një situate ku të rinjtë janë peng të një sistemi politik...

Deri kur me qeverisje jolegjitime!?

Shkruan: Florim Zeqa Përderisa në të gjitha vendet e zhvilluara dhe demokratike rënja e daljes së elektoratit në zgjedhje nën kuotat e 80 % konsiderohet...

Nuk duhet të ndërtohen xhamitë, por duhet të rruhen

Shkruan: Ilir Muharremi Burimet historike, rrjedhimisht edhe historianët e sotëm, kanë disa ndryshime kronologjike për vitet e para të pushtimeve osmane në Ballkan. Në vitet...

Skenari i Erdoganit “për grushtetin” e 15 korrikut

Shkruan: Faton Mehmeti 15 korriku i 2016 shënon kulminacionin e realizmit të një skenari për vënien e diktaturës në atë që sot konsiderohet, Turqia moderne. Në...

Veprimi për Shqipëri Etnike

Shkruan: Prof. Hyzri Salihu Do të bënim përpjekje secili nga ne që ;mendimeve, projekteve e strategjive për të paraqitur ide krijuese në planin e idesë...

Pse mbyllen pikat kufitare me Kosovën Lindore?

Shkruan: Refik Hasani Njoftimi që jan bllokuar dy pikat kufitare në fshatin Dobrosin dhe fshatin Breznicë të Bujanocit, është lajm jo i mirë. Në muajin korrik...

Unë nuk jam krenar që jam shqiptar

Shkruan: Hilmi Gashi Jo tani, assesi dhe pikë...! Nuk është koha dhe momenti për t’u ndier i tillë! Jo derisa në vendin tim politika vret ëndrrat...

Ligji i Lustracionit, ligji i së ardhmes!

Kritikat dhe akuzat, ndaj personazheve politike, publike, intelektuale apo akademike, se kanë qenë edhe janë bashkëpunëtorë të sigurimit shtetëror serb, apo sigurimeve të tjera,...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË