Blog

Salla koncertale në Prishtinë

arch. Ylber Vokshi - Ylli Sa shumë herë e kamë potencuar rëndësinë e identitetit urban të një vendbanimi apo të një qyteti, shumë pak i...

Dokumente të reja mbi vdekjen e Mid’hat Frashërit

Dr. Uran Butka Arritja politike më kulmore e Mid’hat Frashërit në emigracion ishte krijimi në Paris, më 26 gusht 1949, i Komitetit “Shqipëria e lirë”,...

Dimri i vetmisë së madhe?

Shkruan: Albin Kurti Dihet që Thaçi në ndërmarrjen e tij me Serbinë për "kompromis të dhimbshëm" mbi Kosovën, nuk ka mandat nga Kuvendi dhe e...

Demokratizimi i brendshëm i partive politike të Kosovës, domosdoshmëri e kohës!

Shkruan: Ilir Ejupi Duke u mbështetur në situatën politike të Kosovës, e cila është në një rrugë me mjaft sfida dhe sakrifica, është e nevojshme...

Edhe një herë për Teatrin Kombëtar në Tiranë

arch. Ylber Vokshi-Ylli Kur në shkurtin e vitit 2018 pata botuar një shkrim autorial, gjegjësisht një reagim publik me titull “ Teatri Kombëtar në Tiranë...

Kosova po shitet lirë

Shkruan: Bekim Rexhepi Ne shqiptaret e Kosovës e dimë që ky përfaqësim politik është një kalkulim politik i mafisë së organizuar që përfaqësohet nga gangsterët...

Kadri Veseli tallet me inteligjencën e qytetarëve

Shkruan: Boiken Abazi Kadri Veseli ka nxjerr një draft rezolutë për t’ia zgjatur jetën koalicionit qeverisës ilegjitim që nuk e ka shumicën e votave në...

Dy orë për të ardhmen

Nga: Mytaher Haskuka Deklaratat e Thaçit janë shumë kontradiktore, me një anë thotë se duhet të bëjmë kompromise "të dhimbshme", ndërsa në anën tjetër përsërit...

Shtet që të vret apo të bën vrasës

Sytrim Halitaj Si fillim, e marim në qafë fëmiun duke i ndihmuar të kaloj klasët në fillore. E vazhdojmë me ritëm të njejtë në të...

Dinakëria e gjarprit!

Faik Krasniqi Presidenti Thaçi përmes formës korrigjim të territoreve e ka vënë në pazar Kosovën, por njëkohësisht edhe tre komunat shqiptare në Kosovën Lindore. Dihet shumë...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË