6 C
Mitrovica
23 Prill, 2018 - 03:24:13

Blog

A po shkon shteti drejt falimentimit?!

Si pasojë e moszhvillimit ekonomik, në shtetin e varfër, të politikanëve të pasur, i vetmi burimi i vetëm mbushjes se arkës shtetërore janë të...

A është sadist Hashim Thaçi??

Momenti i parë, ka të bëj me lufën e Kosovës gjatë vitete 1998-1999. Në atë periudhë , më 6 shkurt të vitit 1999 i...

Ringjallja e guximit qytetar dhe forca para nënshtrimit

Kosova që nga përfundimi i luftës ishte shndërruar në një mëndje nënshtruese ndaj politikaneve, ambasadoreve, njerëzve publik dhe manipulimit të ndjenjave liridashëse për shtet....

Korrupsioni dhe vjetërsimi i lendeve gjyqësore, sfidë për Rendin Ligjor të...

Korrupsioni si dukuri pothuasje në trend, dhe ne mode sot me shume trajtohet dhe lufothet në demagogji politike, dhe deklarative ndryshe asaj që kjo...

A jemi diçka në rrezik, a çka është puna që po...

Në sheshe, gjithë ditën enden e shetisin gjinja, nuk ke ku e qet gjilpanën. Në anën tjetër, qindra policë qëndrojnë tok bashkë, të ndarë në...

Konfrontimet politike si mungesë e moralit politik

Fuqia e shtetit  bazohet   edhe në premisën së sa të moralshem janë  ata që  e kan  timonin e tij.Shteti është legjitim sa një shoqëri ...

Dëmtimi i objekteve publike dhe detyrimet mbi qytetarët!

Sa na kushton të gjithëve ne dëmtimi i një objekti publik, duke përfshirë këtu rrugët ,trotuaret, institucionet madje dhe gardhet rrethues apo banerat informues...

“Gjarpëri” që pi gjakun e një populli

Disa nga karakteristikat e gjarpërit ngjasojnë shumë edhe me njeriun, kryesisht kur ai është helmues ndaj armikut.I tillë u quajt Hashim Thaçi në kohën...

Botë e antivlerës

Si hija e panjohur e se shkuares, vertiten vlerat njerezore sot. Ekzistenca e te çmueshmes po shuhet ngadale, pa u ndjere, ashtu si pluhuri...

Të bëhemi së bashku, mos ta trashëgojmë të keqen për fëmijët...

Akumulimi i të këqijave për 17 vite qe nga paslufte shkatërruan çdo vlerë, përmbysi çdo ëndërr dhe humbi edhe atë pak shpresë të cilët...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË