Blog

POLICI I NJESISË SPECIALE: Presim me padurim ligjin Anti-Mafia per t’i...

Qytetarë të Republikes se Kosoves, Jam pjestar i Policise se Kosoves tani e 13 vite, Operator i Njesise Speciale, deshta ti flas disa fjale ne...

Drejtësia për formë të qeverisjes

Megjithëse të gjithë banorët e një shteti e pranojnë se qeverisja është legjitime vetëm kur qeveritarët kanë parasysh të mirën e të qeverisurve dhe...

Shëmbulli i Kroacisë më rastin e dënimit të ish–kryeminstrit Ivo Sanadar

Ish kryeministri i Kroacisë , Ivo Sanader pas një procesi gjyqësor që zgjati dy vite për keqpërdorim të pozitës u dënu më nëntë vite...

“Punëtorë e të pa punë të shkelur me dhunë.”

Shkruan: Liridon Rama Gjatë viteve 1949 dhe deri në vitet 1970, Kombet e Bashkuara kishin miratuar shumë konventa, pakte dhe ligje me të cilat rregulloheshin...

Familjet Bush me Presidencët e tyre, popullit shqipëtar ia kthyen të...

Geroge Bush, dhe Geroge W Bush, babe e  bir gjatë, historisë Amerikane mbajten mbi supet përgjegjësine me të larte politike, shoqëore të vendit, ate...

Kush janë urdhërdhënësit e Bajram Hotit?!

Nuk e kisha ndërmend të mirrem me veprimin e "izoluar", monstruoz dhe të shëmtuar të një mërgimtari në hollin e Kuvendit të Republikës së...

Ata që po e demontojnë sovranitetin e vendit do të marrin...

Opozitarët janë të mendimit së duhet të largohet kjo qeveri , dhe vendi të shkon në zgjedhje të jashtëzakoshme. Matematikat e fushatës elektorale   i...

Emrat dhe mbiemrat e Kelmendasve në Hrtkovc dhe Nikinc të Sremit!

Në lidhje me shpërnguljen e Shqiptarëve në Srem, Noel Malcolm në veprën e tij ”Kosova një histori e shkurtër”, citon autorin Boethius: “Kelmendasit të...

Fyerja dhe Shpifja si vepra duhet të kthehen, Kodit Penal

Sistemi juridik, gjegjësisht Kodi Penal i Republikës së Kosovës, në legjislacionin e mëhershem penal, ne vete i ka pasur të inkriminuara në dispozitat e...

Historia nuk e falë asnjë popull nese rregullisht gabon?!

Shumica sot në Kosovë janë të brengosur së në krye të shtetit janë ngjitur analfabtet politik, e kan kapur shtetin sehirgjinjët, e kan pushtuar...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË