Blog

Blushi vs Rama: sinjale qe kthejne pas ne kohe

Metafore emblematike kjo mbyllje e romanit me te fundit te shkrimtarit Ben Blushi. Metafore qe deperton murin e ndrojtjes intelektuale dhe deshmon aftesine per...

Racizmi, komunizmi, kapitalizmi dhe socializmi

Nëse shtrohet problemi drejtë perceptimit të së mundshmes, mund ta kuptojmë gjatë rrugës së gjykimit se është e pamundshme. Vetë filozofi Slloven Slavoj Zizek...

Shëmbulli i Kroacisë më rastin e dënimit të ish–kryeminstrit Ivo Sanadar

Ish kryeministri i Kroacisë , Ivo Sanader pas një procesi gjyqësor që zgjati dy vite për keqpërdorim të pozitës u dënu më nëntë vite...

Pas zgjedhjeve në Serbi, Sanxhaku me Autonomi?

Edhepse nuk u arrit ndonjë marrëveshje ne mes Zukorliqit dhe Uglaninit, sloganet e tyre lënë të kuptohet se Lajiq është kundërshtar i përbashkët i...

Maratona e politikopsihomanisë shqiptar-e të Kosovës

Tema; NUK KA DY TE VERTETA RRETH NJE TE VERTETE. Shume veshtire  eshte me e shkrua kete artikull, sepse edhe europa eshte ne te njeten  pozite dhe...

Priftërinjtë dhe Hoxhallarët

Edhe njeriu ndjenë mërzinë. Mendohet se Zoti tejkaloj kufirin, shpiku edhe kafshët, u gabua sepse instaloj një çikë pushtet te njeriu, dhe njeriu filloj...

A po shkojnë partitë drejt profilizimit politik?

Në këto vitet e fundit pak është folur, e më pak është bërë rreth profilizimit të partive politike. Po t'i shikosh programet e të...

Ata që po e demontojnë sovranitetin e vendit do të marrin...

Opozitarët janë të mendimit së duhet të largohet kjo qeveri , dhe vendi të shkon në zgjedhje të jashtëzakoshme. Matematikat e fushatës elektorale   i...

Pesë mënyra për mos ekzistimin e Zotit

Në antikë njerëzit mendonin për Zotat se bënin një jetë jo shumë të ndryshme nga njerëzit (Poezia epike e Homerit që u projektua në...

Kur tregimin për jetën na shkruajnë ata që nuk...

Flakët e luftës në Kosovë,shumë familje i detyruar të largohen nga vendlindjet . Edhe unë isha larguar më familjën pesë anëtarshe , duke zënë...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË