6 C
Mitrovica
19 Nëntor, 2018 - 20:50:38

Blog

Sa është ndikimi i politikës të Begradit, në vendimarrjet politike ...

Gjendja e keqe ekonomike dhe politike  është prodhim i  kësaj kaste  politike.Kësaj radhe do ti përmendi lëshimet politike më të mëdha  që iu bënë...

Çfarë rëndësie ka roli i mësuesit në Shqipëri?

Profesioni i mësuesit, është një nga profesionet më të vlerësuara dhe më të respektuara në të gjithë botën. Detyrat e tyre, janë ndër detyrat...

Kujt po i pengon shprehja e lirë në degën e LDK-së...

Sharjet, fyerjet, shantazhet dhe kërcënimet kanë qenë gjithmonë opcione të panjohura për LDK-në rugoviane. Përderisa tashmë janë bërë dukuri e zakontë. Etiketimet, linçimet dhe...

Deri kur do të vazhdon agonia e shtetit të Kosovës?

Kurrë nuk kam menduar së do të kemi këtë gjendje ekonomike kaq të dobët dhe një zhvillim politik  të tillë  abnormal.Nuk kam menduar ,...

Donald Lu, Shpresa e të rinjëve

Sot, fatkeqësisht mundësite e të rinjve po zvogëlohen gjithnjë e më shume . E ardhmja e tyre në Shqipëri nuk është më e sigurt,...

Qëndrimi i liberalëve serb ndaj lëvizjes etnike Shqiptare në përgjithësi

Shtetet që do të krijoheshin pas shthurjes së Perandorisë Osmane, sipas këtij sllavo-serbi do të ishin: Serbia, Bullgaria, Greqia, Rumania, ndërsa shqiptarët si ata...

A janë partitë kryesore politike në Kosovë të tipit klientelist?!

Shtetet e dala nga ish- Jugosllavia , shumë ngadalë po reformohen në rrugëtimin e tyre  kah sistemi bashkëkohor kapitalist.Sllovenia dhe Kroacia  kan pasur reformim...

Ne nuk e duam ndryshimin!

Për t'i analizuar shqiptarët, nevojitet një studim i thellë. Shqiptarët në përgjithësi janë një popull i çuditshëm dhe tragjikomik. Shqiptarit nuk i zihet besë...

572 vite besëlidhje dhe besëprerje!

Shqiptarët sot gjenden në një zhgënjim total, në një mjerim makabër, në një poshtrim përtej ç'njerëzores, nga një frustrim i dijeve dhe ideve që...

Ngatërrimi i filozofive politike!

Mirëpo politka i ka specifikat e veqanta nga të gjitha profesionet e tjera. Për të qenë i suksesshëm në politikë duhet plotësuar disa kritere...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË