Blog

Koha e çmuar dhe politika e Serbisë

Qytetarët e Tiranës që kishin pasuri të tilla qoftë edhe disa kilometra larg qendrës së Tiranës, duke pranuar oferta respektive arritën të bëhen milionerë...

Orët e liga të Kosovës

Shumë gjëra serioze  na ndodhen në Kosovë qw nga pas lufta. Por ajo që tash po ndodhë, është diqka  tepër e rëndë, e pa...

Për një Pleshtë nuk kallet Jorgani

Refleksion mbi aktualitetin për të cilin çdo ditë flitet dhe përjetohet në mënyrë të njejtë, gjendja në të cilën sikurse populli po ashtu edhe...

A po shkon shteti drejt falimentimit?!

Si pasojë e moszhvillimit ekonomik, në shtetin e varfër, të politikanëve të pasur, i vetmi burimi i vetëm mbushjes se arkës shtetërore janë të...

A është sadist Hashim Thaçi??

Momenti i parë, ka të bëj me lufën e Kosovës gjatë vitete 1998-1999. Në atë periudhë , më 6 shkurt të vitit 1999 i...

Ringjallja e guximit qytetar dhe forca para nënshtrimit

Kosova që nga përfundimi i luftës ishte shndërruar në një mëndje nënshtruese ndaj politikaneve, ambasadoreve, njerëzve publik dhe manipulimit të ndjenjave liridashëse për shtet....

Korrupsioni dhe vjetërsimi i lendeve gjyqësore, sfidë për Rendin Ligjor të...

Korrupsioni si dukuri pothuasje në trend, dhe ne mode sot me shume trajtohet dhe lufothet në demagogji politike, dhe deklarative ndryshe asaj që kjo...

A jemi diçka në rrezik, a çka është puna që po...

Në sheshe, gjithë ditën enden e shetisin gjinja, nuk ke ku e qet gjilpanën. Në anën tjetër, qindra policë qëndrojnë tok bashkë, të ndarë në...

Konfrontimet politike si mungesë e moralit politik

Fuqia e shtetit  bazohet   edhe në premisën së sa të moralshem janë  ata që  e kan  timonin e tij.Shteti është legjitim sa një shoqëri ...

Dëmtimi i objekteve publike dhe detyrimet mbi qytetarët!

Sa na kushton të gjithëve ne dëmtimi i një objekti publik, duke përfshirë këtu rrugët ,trotuaret, institucionet madje dhe gardhet rrethues apo banerat informues...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË