Geroge Bush, dhe Geroge W Bush, babe e  bir gjatë, historisë Amerikane mbajten mbi supet përgjegjësine me të larte politike, shoqëore të vendit, ate të Presidentit Amerikan, për ta udhëhequr me atë, për mandate të plotë për votëbesimin që...
Tashmë serbët kanë arritur objektivat e tyre strategjitke mbi pjesën veriore të vendit. Pas rivendosjes së barrikadës së re (të hekurt) mbi Urën e Ibrit në Mitrovicë, vënjes së gurthemelit të projektit kolonizues e të ashtuquajtures "Lugina e Paqës",...
Brexit ka fituar sepse votuesit e moshuar anglezë si duket ishin ngopur me autoritarizmin dhe iracionalizmin e strukturës së BE-së.Anglezët duket së kan dëshiruar një BE-e më demokratike dhe më të besueshme .Është punë më shumë e eksperteve ta...
Për "sukseset" e këtij unioni të dhënat flasin vet; Greqia prinë me 27, 3 % të papunë, e ndjekur nga Spanja me 27, 6 %, Kroacia me 17,6 %, Portugalia me 16,5 %, Irlanda me 13,1 %, Italia me...
Para disa ditësh, një ngjarje mjaft e shëmtuar dhe e hidhur për çdo njeri, ndodhi në kopshtin “Diren” , ku administratorja Anjeza Shabani ushtroi dhunë mbi një fëmijë të vogël dhe të pafajshëm i cili ishte vetëm 3 vjec....
Idiot konsiderohet ai njeri i cili nuk posedon nivelin e duhur të intelegjencës. Ato shtete të cilat kanë pasur traditë në shtetbërje , nuk mund të vijnë në shprehje “idiotët” që të bëhën njerëz të politikës .Politikani i mirëfilltë...
Idriz Zeqiraj

Mungesa e debatit e ndau LDK-në

Më pëlqeu një qasje realiste e mikut tim, heroit të gjallë të Kosovës, Fetah Rudit, i cili, veç tjerash, thotë: "Edhe Vjosa Osmani, z. Shefqet Dibrani, që e njoh pak dhe e madhja Donika Gërvalla, që ka bërë shumë...
Avdi Ibrahimi

Parajsa pa shenjtorë!

Dijetarët e njerëzit e mire, njerëzit e arsimuar e të pregaditur profesionalisht e që kanë vlera njerëzore e atdhetare, njerëzit që nuk janë të korruptuar, njerëzit që nuk kanë abuzuar me pushtetin, njerëzit që nuk janë pasuruar në kurriz...
Kimete Berisha

‘Urrejtja e pakushtëzuar’ e gruas!

Sa e sa dajakun e hanë gratë shqiptare, nuk din goja me kallxu. Përveç keqardhje, e ndjej edhe njëfarë neverie të madhe ndaj grave që rrihen, grrithen, kacafyten me burrat e tyre, e të nesërmen i sheh inxhet krah për...
Tё dashur shqipёtare, …Dikur kemi pasur edhe ne ‘shpirt’, Kemi pasur edhe ne njё ekip ambicios. Ka kaluar pak kohё qё atёherё, ishin vitet ’94. Dikur luftonim edhe ne si ju, qё nga fillimi deri nё minutёn e fundit. Burrёrisht… Sot, kemi...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË