Ilir Muharremi

Zoti dhe krimineli

Gjykatësit fetarë nuk dëshirojnë ta vrasin kafshën sepse presin që ajo më parë të përulet pranë tyre. Ja fetari i zbehtë e ka ulur kokën pranë Zotit dhe syri i tij fillon të fletë  me shprehje përçmuese, në radhë...
Mbase për një president unifikues, të zgjedhur nga vota e popullit, të dashur dhe të përkushtuar ndaj qytetarëve të vendit, të pranuar nga të gjitha subjektet politike në vend do të ishte shprehje e natyrshme, mirëpo meqënse kjo nuk...
Renato Shkulaku

Rinia dhe Feja

Feja është rruga, e cila na mëson dhe na edukon të bashkëjetojmë mes paqes, drejtësisë, dashurisë, lumturisë etj, dhe na ndalon rreptësisht kryerjen e shumë gjërave negative. Ajo është mënyra e duhur, ku nëse ke humbur “rrugën” e drejtë,...
Siq dimë nga historia e themelimit  Gjykata e Hagës ishte instanca dhe instucioni Gjyqësor me jurdikison ndërkombëtare për gjykimet e aktereve në vatrat e luftës, respektivisht të gjithë atij spektri ushtarak e civil, që kontribuan në shkaktimet e luftërave,...
Skender Mulliqi

Kosova dhe diletantizmi politik

Kur në krye të pushtetit katapultohen njerëzit e pa integritet, njerëzit pa begraund, edhe i gjithë sistemi funksionin më defekte të mëdha.Kosova është mbytur në diletantizem, duke filluar nga ai kulturor , e kështu zingjirë në çdo hallkë të...
Pranvera Shehaj

Koha për Reganizmin

Nuk eshte fenomen i rralle adoptimi i modeleve politike, aq me teper kur nje lider kerkon te ndjeke profilin e dikujt qe ka bere epoke me pozitivizmin e injektuar ne qeverisje. Politika nderkombetare eshte e ngritur mbi piramiden e...
Historia na meson drejte ani pse trushpelaret dhe shpellaret xhonturqit shqipefoles e arabofilet antishqiptarizmin mundohen te mjeret te na shesin per shqiptarizim . Ne Perandorine Osmane pas renies se Gjergj Kastriotit Skenderbeut te lavdishem i cili per 25 vite ishte...
Jam detyruar si cdo qytetar i Tiranës për të shprehur pakënaqësit e mia apo problematikat që na hasen ,si në infrastrukturë ashtu dhe në aspekte të tjera në komunitet të reagojë nëpërmjet aplikacionit i cili u “shit” shumë mediatikisht...
Të freskëta na janë të gjithë ato skena në kuvend kur Thaqi u zgjodh president i vendit më qyk të zorit. Deputetët opozitarë  largoheshin zhag nga salla ku mbahej tubimi për tia bërë më të lehtë zgjedhjën e Thaçit...
Në vend të kësaj deklarate skandaloze, ministri Abrashi ishte dashur të mendoj ndonjë veprim ndryshe për të nderuar mundin, djersën dhe gjakun e mërgimtarëve për lirinë që sot po e gëzojmë. Në mos materialisht, së paku simbolikisht ishte dasht të...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË