E drejta e lirisë së shprehjes është përshkruar në Konventën e OKB-së (ICCPR) dhe lirinë për të kërkuar çdo lloj informacioni dhe ideve, pavarësisht nga kufijtë, dhe pavarësisht nga forma. Ligji garanton që qytetarët pa frikën e persekutimit mund...
Janë më së të nevojshme për secilin prej nësh pushimet verore. Edhe unë isha për disa ditë në pushime në Shqipërinë tonë të bukur .Mundohet sigurisht njeriu që sado për pak kohë të ik nga problemet e jetës, të...
Fatlind Demi 17 vjeqar, luan pozitën e sulmuesit të krahut dhe mesfushorit ofanziv në KF Gjilani U19. Veçori e Fatlindit është që në fushë funkcionon me të dy këmbët por e djathta është këmba e preferuar. Karakteristikat e Fatlindit jane...
Majlinda Kelmendi ua ka hapur sytë në njëfarë mënyre rinisë shqiptare që të merren me sporte të ndryshme dhe të ushtrojnë me fanatizëm dhe pa lodhje deri në arritjet e majave të globit me suksese. Një nga të entuziazmuarit për...
Sipas shënimit me shkrim dore të autorit, kësaj harte i mungon pjesa shqiptare e Maqedonisë dhe pjesa nën Malin e Zi. Ajo në vetvete paraqet kufirin ekzistues ndërmjet shtetit të Malit të Zi dhe Shqipërisë , e përcaktuar në vitin...
Faton Mehmeti

Ja, pse dua të ik nga Kosova

Kisha ëndrra...plot ëndrra. Më kujtohet se gjatë luftës së fundit insistoja që mos të ik nga Kosova, por u detyruam pas 62 ditë të bobardimeve. Edhe për pak kohë që qëndruam në kampin “ Stankovec 1 ” në afërsi...
Së pari ekziston vetëm një Plan Zhvillimor Komunal (PZhK)  i Pejës,sipas ligjit për Planifikim Hapësinor të vitit 2003 dhe ati aktual sot,pra nuk kemi të bëjmë me “plane zhvillimore” ashtu si theksohet në titull të kumtesës. Kjo tregon qasje...
Ilir Muharremi

Kundër qenve

Jam i goditur nga tmerri, nga ëndërrimet e kota dhe të largëta, provoj të ecë në rrugë i vetmuar, harroj që shkel këmbët e qenve të cilët koti ngrohën në diell, nuk jam asnjëri nga ata edhe pse vijë...
Idriz Zeqiraj

Mungesa e debatit ka rrënuar LDK-në

Me nismën e veprimtarëve dr. Shaqir Shala dhe Hajdar Rexhahmetaj, isniqas të zellshëm dhe të zëshëm, u organizua takimi për hapjen e debatit demokratik, brenda radhëve të LDK-së. Dr. Shala, pasi përshënbdeti të pranishmit, foli për qëllimin emancipues dhe...
Të dashur Koleg aktor, dhe ju opinion i gjere. Unë po flas sot që nesër mos qes lot KROKODILI Gjate këtyre viteve të pasluftës, e sidomos nga viti 2004 pas hyrjes në fuqi të ligjit t ‘parë për teatër n’Kosovë,...

Përcjellni GazetaOra.com

413,158FansaPëlqeje
3,337NdjekësitNdjekës
48AnëtarëAnëtarësohu

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË