Shpallje
arch. Ylber Vokshi-Ylli

Mohikani i fundit

E tregova ketë detal të “vjetër” të historisë amerikane për të bërë një krahasim me atë se çka është duke ndodhur në shoqërinë kosovare post-konfliktuoze,gjegjësisht me shkatërrimin me vetëdije të hapësirës urbane që e kemi trashëguar,e me të cilën...
Pranvera Shehaj

Déjà vu

Kur koha ta fal lirine, liria s'perben me interes. Kur dhimbja te behet rutine, rutina te duket me vlere! Edhe kur absurditeti i egos njerezore te shuhet ngadale, edhe atehere do kete vend per urrejtje, per lote, per ulerima...
Faton Mehmeti

Kryeministër, mbylle facebook-un

Me të marr postin e kryeministrit Isa Mustafa, i’u rrek facebookut-ut, për të shfryer gjithë mllefin ndaj oponentëve të tij. Cak i tij i parë drejt së cilit hodhi shtizën ishte Akademiku Rexhep Qosja, pasi u mundua të relativizonte...
Rastet janë të shumta ku shqiptarët falë aftësive (talentit) të tyre dhe sipas fushave të ndryshme, më bëjnë të ndjehem krenar për faktin se kontribuojnë në rritjen dhe ruajtjen e vlerave të popullit shqiptar brenda dhe jashtë trojeve të...
Përgjatë këtyre tetë viteve të pas"pavarësisë", gjatë festave kombëtare dhe shtetërore, më ka rënë shpesh të dëgjojë nga bashkatdhetarët naiv të thonë; "E rendësishme është që e kemi shtetin tonë,...simbolet e shtetit (flamuri lara-lara dhe hymni pa tekst) janë...
Skender Mulliqi

Vrasjet për motive politike

Disa ngjarje   dhe data nga e kaluara kurrë njeriut nuk i shlyhen nga mendja . Unë gjatë këtyre viteve të shtegtimit të Kosovës në liri, kam shkruar  shumë  për vrasjët politike .Peja për shumë kohë ishte bërë qendër  e...
Si askund në botë, zë më i fuqishëm se i qeveritarëve vendor, është ai zyrtarëve (ambasadorëve) ndërkombëtar. Ata pra, ndërkombëtarët e instaluar në Kosovë i përcaktojnë të gjitha, si; kahet e zhvillimit politik, lidhjet dhe prishjet e koalicioneve paszgjedhore,...
Faton Mehmeti

Duhet ndalur Serbia

Ditëve të fundit në Kosovë kanë qëndruar kryeministri serb, Aleksandër Vuçiç dhe zëvendësi i tij, njëkohësisht ministri i jashtëm, Ivica Daçiç. Megjithëkëtë, të dytë kanë dhënë deklarata të fuqishme, së pari me Vuçiqin, i cili tha se Trepça është...
Me gjithë ndërhyrjen e diplomatëve evropianë dhe amerikanë, Shqipëria bie në sy për politikën e saj të çrregullt e të çorientuar, që i ngjan më shumë një kopjeje sesa një modeli politik perëndimor. Politikanët shqiptarë, vullnetarisht ose jo, dallojnë...
Kosovës i lëkundet imazhi në botën demokratike, në saje të shumë dukurive negative në shoqëri. Asaj i lëkundet imazhi edhe në saje të keq menazhmit që i bënë qeveria e Kosovës institucioneve të Kosovës. Asaj i lëkundet imazhi edhe...