Në antikë njerëzit mendonin për Zotat se bënin një jetë jo shumë të ndryshme nga njerëzit (Poezia epike e Homerit që u projektua në skenën kozmike të malit të Olimpit), Zotët mund t’i dënojnë njerëzit për mospërmbajtjen e tyre...
Flakët e luftës në Kosovë,shumë familje i detyruar të largohen nga vendlindjet . Edhe unë isha larguar më familjën pesë anëtarshe , duke zënë vend në Zvicër.Ky shtet sigurisht së është  shteti më i zhvilluari dhe më i preferuari...
Çështjen e Kosovës kur e shikojmë në kronologjinë e vetë natyrës së problematikës që përmban sepse historiku juridik dhe rrethanat politike nëpër të cilat është formësuar idea e lirisë dhe ndërtimit të institucioneve, ka shumë hapësirë dhe debat që...
Andin Lokaj

Doni UEFA-n? Ja kriteret bazë

Çfarë lloj kontratash bartin përfaqësuesit e klubeve, trajnerët dhe futbollistët. Kontrata konfidenciale, reale, formale apo fiktive? Duke u bazuar në praktikat dhe përvojat e deritanishme të subjekteve të ndryshme në vendin tonë, kontratat si dhe çdo gjë tjetër fatkeqësisht bëhen në...
Renato Shkulaku

Në dorë të kujt jemi?

Por sa përcillen këto vlera në Shqipëri? Fatkeqësisht, sot në Shqipëri po ndodhin raste të paprecedentë, ku shohim se mbi të rinjtë Shqiptarë po ushtrohet dhunë. Ngjarja më e fundit, ndodhi në shkollën 9-vjecare të Ostrenit në Bulqizë, ku një...
Kosova juaj është një çështje e pazgjidhur nderkombetare që akoma kerkon zgjidhje,Kosova jonë janë luginat në të cilat jehojnë tingujt e zogjëve dhe gurgullima e lumenjëve. Jeni pra të kenaqur me Kosoven tuaj,ashtu siç jemi ne me Kosoven tonë të...
Demkracia vjen nga mendimi se ato që janë njësoj në një aspekt, janë absulutisht të barabartë,përderisa kanë lindur të lirë. Në të njëjtën mënyrë , oligarkia vjen nga mendimi se ata që nuk janë njësoj në një aspekt, janë...
Në rrethana normale, çdo vendi të dalë nga një luftë çlirimtare do t'i mjaftonin më pak se pesë vite për t'u konsoliduar në të gjithë mekanizmat shtetërorë, do t'i mjaftonin më pak se dhjetë vite për zhvillim të qëndrueshëm...
arch. Ylber Vokshi-Ylli

Vërshimet – deri kur ma kështu?

Nga qyteti i Pejës dhe regjionet tjera me 7 Mars na vijnë lajme shqetësuese se atje jeta normale urbane është paralizuar,ka vështirësi të mëdha në funksionim të aktiviteteve të përditshme në qytete, që përkon me pasoja të mëdha jo...
Këtë alarm e dha dhe një nga komisionerët e PE dhe të BE, të ardhur në janar , duke deklaruar në disa media televizive (pra jo fjalë për fjalë por pak a shumë) se … asnjë vënd europian nuk...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË