Sot në Shkollën e Mesme Profesinale “Adem Gllavica” në Lipjan, në ndërrimin e pasdites, ka ndodhur një “incident” mes dy profesorëve A.B. dhe I.V., shkruan një nxënës po i kësaj shkolle për lipjani.com. “Njëri profesor e ka fyer një profesor...
Faik Krasniqi

Ne nuk e duam ndryshimin!

Për t'i analizuar shqiptarët, nevojitet një studim i thellë. Shqiptarët në përgjithësi janë një popull i çuditshëm dhe tragjikomik. Shqiptarit nuk i zihet besë për asgjë, sepse është njeri jo i fjalës dhe i pabesë. Shqiptarët jo që nuk...
Shqiptarët sot gjenden në një zhgënjim total, në një mjerim makabër, në një poshtrim përtej ç'njerëzores, nga një frustrim i dijeve dhe ideve që nuk vlejnë për asgjë. Të pashpresë dhe të çorientuar totalisht, tamam si mizat e spërkatura...
Florim Zeqa

Ngatërrimi i filozofive politike!

Mirëpo politka i ka specifikat e veqanta nga të gjitha profesionet e tjera. Për të qenë i suksesshëm në politikë duhet plotësuar disa kritere që janë në kundërshtim me tiparet dhe vetitë e një njeriu serioz dhe të sinqertë. Për...
Admir Flugaj

Ata, këta dhe ne

T’u thuash cuba, s’janë. As azganë nuk mund të thuhet se janë edhe pse shpesh tentojnë të shpërfaqen si të tillë. Ata janë diçka që s’mund të përkufizohet e përshkruhet me fjalë. Pra janë ata, të cilët shpeshëherë as...
LDK-ja pas vdekjës së Rugovës, dhe pas mbledhjës së gjashtë famoze në vitin 2006, mori tatpjetën e saj të madhe politke. LDK u nda në dysh , pastaj ata që kishin kaluar në LDD prap pas një kohe  u...
Dita e 26 shkurtit 2016 ku  në gjendje të shtetrrethimit u zgjodh   presidenti  i Kosovës,  do të hynë në histori si ditë e zymtë  për  Kosovën . Po në këtë  sallë para shumë vitësh  ishte mbajtur tubimi për suprimimin...
Faton Mehmeti

A është ky fundi i LDK-së?

LDK-ja pas zgjedhjeve të fundit lidhi koalicion me PDK-në duke u thirrur në emer te shtetit, të ecjes se saj por për të ushqyer klikën e ngushtë të Isa Mustafës. Për më tepër ia mundësoi Hashim Thaçit të bëhet president,...

Pazar krimesh

1. Nuk është e vështirë të gjejmë se pse kemi një sasi të konsiderueshme të të aderuarve në ideologjinë e pushtetit, ideologji e cila nuk është e qartë së paku në përcaktimet e saja dhe nuk merr vesh se cilat...
Zgjedhja e presidentit të ri të Kosovës, ngjalli reagime të ndryshme të opinionistëve , njerëve te politikës dhe njerëzve  të kategorive të ndryshme shoqërore. Pamë dhe dëgjuam gjithëfare vlerësimesh , analizash politike , sharjeve të ndërsjella në portale, gazeta...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË