Shkruan: Prof. Hyzri Salihu Kemi deklaruar edhe më herët se vetëm shqiperia etnike është siguri dhe stabilitet për botën prandaj ne duhet të jemi unik ,të vendosur me vullnet të fort dhe të çelikosur drejt të ardhmes së sigurt të...
Bekim Rexhepi

Gangrena politike e Thaçit

Shkruan: Bekim Rexhepi Shanset e Hashim Thaçit janë të vogla që ti mbijetoi pushtetit edhe për ca kohë të tjera, sepse duket që përfundimisht vet i është futur rrugës qorre, e cila ka një fund tragjik, sepse avancimi ti ka...
Gëzim Ejupi

Deri kur bisedime pa kritere?!

Shkruan: Gëzim Ejupi Është e pa logjikshme, dhe e pa kuptueshme se si mund të bisedohet pa kritere dhe pa platformë! Jam i vetëdijshëm se nuk kemi pozicion dhe kushte politike, ekonomike dhe ushtarake që t'i vëmë kushte BE-së dhe bashkësis...
Bekim Rexhepi

Shtetësia pa sovranitet

Shkruan: Bekim Rexhepi 1. Dilemat e brendshme politike Nuk ka dilema se mos njohja e politikës dhe artit të saj dëmton interesat politike të një vendi, të një shoqërie. Nuk është e thënë se në politikë duhet të jenë vetëm një...
Shkruan: Hysni Gashi Ndonëse këto dite kryetari i këshillit kombëtar të Nismës Jakup Krasniqi u shpreh kundër gjuhës se z.Zekes duke thënë se: nëse jam penduar ndonjëherë në jetën time jam penduar me Milaim Zeken që kam shti ne listë...
arch. Ylber Vokshi-Ylli

Kulla e Sylejman Vokshit në Gjakovë

Shkruan: arch. Ylber Vokshi-Ylli Për tendencat me e rikthye situatën e mjerë urbanistike në qytetin e Gjakovës, me dhënien e disa lejeve ndërtimi në kundërshtim me dokumentet hapësinore aktuale, këtë herë nuk do të merrem me ketë problematikë që po...
Shkruan: Valon Jashari Popullata e Kosovës Lindore po përballet pran një ndjenje pasigurie nga idetë e shumta rreth fatit të saj politik. Sa nga ata që proklamojnë idenë e bashkimit me Kosovën një e drejtë historike që iu është mohuar...
Gëzim Ejupi

Ministre dhe qeveri e dështuar

Shkruan: Gëzim Ejupi Normalisht, në një vend normal nuk do të mund ta ushtronte funksionin e ministres, pas tërë atyre skandaleve që ndodhen gjatë kohës sa ishte ministre në ministrinë e drejtësisë. Gjatë kësaj kohe siç e dimë të gjithë,...
Shkruan: Liridon Rama Gjatë viteve 1949 dhe deri në vitet 1970, Kombet e Bashkuara kishin miratuar shumë konventa, pakte dhe ligje me të cilat rregulloheshin të drejtat civile,politike të qytetarve anembanë botës. Por përkundër që këto pakte obligonin shtetet antare dhe...
Shkruan: Xhevat Bislimi Perandoria osmane, superfuqia e asaj kohe, per gati pese shekuj (rreth 500 vite) kishte mundur t'i ndertonte ne Kosoven shqiptare rreth 50 xhamia... Qe i bie dhjete xhamia ne çdo njeqind vjet. Numri i xhamive u shtua...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË