Shkruan: Arban Bislimi E DREJTA PËR "INDIFERENCË" SI VLERË THEMELORE E TOLERANCËS DHE NEVOJA PËR T'U KTHYER NË REALITETIN MATERIAL TË PROBLEMATIKAVE SHOQËRORE E drejta për "indiferencë" është vlera më e lartë e tolerancës. Njerëzit me orientime fetare, seksuale, me etni...
Shkruan: Bekim Rexhepi 1. Në seancën e parafundit u pa se partitë në koalicion e mbështeti Thaçin sikur ky të ishte Millosheviçi i Serbisë, ngjashëm në stilin e kuzhinës serbe, heshturazi dhe me dinakëri politike kapërcyen rezolutën e opozitës. Opozita kishte...
Bekim Rexhepi

A po i bëhet atentat Kosovës

Shkruan: Bekim Rexhepi Lajmi i fundit për hetimin e policëve brenda AKI-së, nxjerr ne pah direkt atentatorët e shtetit të Kosovës, sepse përmes këti hetimi po përdoret logjika e ndjekjes, e ndjekjes se policëve që nxirren lajmin e autorit të...

Dyfytyrësia e BE-së!

Shkruan: Faik Krasniqi Duhet lobim i madh në ditët dhe javët në vijim, në disa shtete të mëdha e të fuqishme në BE, të cilët akoma nuk janë të gatshme për t'i hequr vizat për qytetarët e Kosovës. Nëse deri në...
Shkruan: Mr. Ali Hertica Rikthimi te mendimtarët klasikë Cilësia e një demokracie varet nga aftësia asociative e një popllsie Sipas filozofit Tocqueville, demokracia ishte më shumë se e drejta e votës Çdo njeri do të thoshte që vetëm tradita e mirë si “traditat,...
Gëzim Ejupi

Ngelëm në Tranzicion

Shkruan: Gëzim Ejupi Ndoshta është absurde që 28 vite pas rënies së komunizmit, ënde të përballemi me mentalitet të një sistemi të tillë. Siç duket, shoqëria kosovare e ka të vështirë të bëjë hapin tutje, ose më mirë më thënë...
Shkruan: Gëzim Ejupi Para së gjithash, falë sakrificës së familjes Jashari dhe të gjitha familjeve të dëshmorëve dhe martirëve, jemi sot të lirë, dhe e kemi mundësinë të flasim shqip, të kritikojmë, të pajtohemi e mos të pajtohemi në mendime. Kandidatura...
Nik Prenrecaj nga Gjakova me banim në Luzern të Zvicrrës, zë vendin e parë në Zvicerr, në kategorinë "Natural Bodybuilding 75 kg". Nik Prendrecaj në muajin Nëntor vazhdon garat në SHBA duke përfaqësuar kështu shtetin zvicërran./GazetaOra.com
Shkruan: Valon Jashari Vetë fakti i të qenurit i robëruar gjegjësisht nën sundimin kolonial serb, popullata e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës çdo ditë e më shumë po mundohet jo që të jetoj por të mbijetoj si një popull që edhe...
Nga:Hysni Gashi Milaim Zeka thotë ajo që ndodhi ditë më parë në Prizren për punësim në Gjermani është e organizuar nga Lëvizja Vetëvendosje me qëllim të mos liberalizimit të vizave dhe imazhit të keq për Kosoven. Z. Zeka po harron se...

TOP PUBLIKIMET

JU REKOMANDOJMË