Zyrtarët e lartë shtetëror pavarësisht se dënohen për shpërdorim të detyrës zyrtare dhe korrupsion, për shumicën prej tyre, dënimet janë minimale.

Të rrallë janë ata që shkojnë në burg.

Këtë fakt e kanë dëshmuar edhe dënimet e shqiptuara për ish-ministrat e kulturës Astrit Haraqija dhe Valton Beqiri.

Këta dy të fundit ndonëse u dënuan për korrupsion dënimet ishin jashtëzakonisht të vogla.

Por dënime të tilla ka pasur edhe për zyrtar të lartë shtetëror.

Për të kuptuar arsyet dhe fajtorët për këto dënime të ulëta më poshtë keni kronikën e realizuar nga “Zëri”.