Shqiptarët akuzohen se janë anëtarë të një bande që merrej me trafik droge dhe se me shitjen e kokainës së cilësisë së lartë kishte arritur të fitonte rreth 250 mijë stërlina.
Operacioni u kodua “Cortez” dhe grupi shpërndante drogën në lokale luksoze të natës.
Policia beson se shqiptarët që merreshin me shitjen e drogës vinin nga Shqipëria duke përdorur pasaporta false italiane dhe greke dhe jetonin në periferi të qytetit.