Fuqia e mafiozëve!!!

    Elitat politike në Ballakan  u kan  kaluar në monotoni tashmë shumicës ,me veprimet e tyre  të dëmshme  . Po ti analizojmë pak si figura , edhe nuk është për tu quditur së këta janë njerëz që nuk kan asgjë të përbëshkët më njerëzillakun , e të cilët  nga ana vizuele duken si banda të kohës së Al Caponës.Kur gazetat, portalet, televizionet dhe rrjetët e ndryshmë sociale i paraqesin fotografitë e tyre, na duken  së janë njerëz të dyshimtë, së  edhe  vëshjet e tyre  janë  veshje   bandash .  Pamja dhe gjuha e tyre flasin  më shumë së teksti. Faca  e tyre,  frizurat , por edhe për kah  intelegjenca  kan ngjashmeri. Shumica kur i shohin duke defiluar  thojnë vetë me vete “A së meritojnë këta tu qitën prangat në duar a”.Edhe gjipat e zi dhe të shtrejtë ngjajnë më gjipat e bandave të Al Caponës , apo Bandave Siciliane. Këtu e mora në gojë Al Caponen, por thuhet së  në kohën e tij populli nuk kishte pasur gjendjen e mjerushme sociale- ekonomike  siq e kemi sot ne , dhe shumë  shtete tjera .Fuqia e mafive , gjithmonë ka diktuar edhe modën .Në vitet e 30-ta të kohës së krizës së madhe dhe depresionit të madh  në Amerikë, gadi e gjithë bota  janë veshur si mafiozët.Shumë kush  ka pasur dëshirë të duket si ata të cilët kan marrë edhe jetëra njerëzish.Edhe ne Ballkan  gadi të gjithë po sillën si mafiozët . Dhe, nuk është ngulitur  rastësisht   kjo tek të  rinjët tanë , të cilët e kan futur në fjalorin e tyre thënjën  ” A e pave bre qa ish ai njeri mafi” në shenjë lavdërimi sigurisht. Nuk ka gjë me keq dhe më e dëmshme për një shoqëri sigurisht. Sidomos për Kosovën ku shumica e popullatës eshtë nën moshën 30 vjeqare. Logjika së duhet më u pasuruar më çdo kusht pa ndjerës  , është logjika më dëmprurëse për vet përsonin , pastaj edhe për mbarë shoqërinë. Na u ka krijuar një fotografi , ku nuk mund të dallosh cili është përsoni i cili duhet ndjekur  nga organet përkatëse për  keqpërdorime , së cili është hajni , apo edhe krimineli,  apo  cili është i miri . Ec e dije në këtë mes së cili  është  i ndotur , e cili  i pastër .Më së miri ju lexues të ndëruar  të gjykoni vet , së cila është gjendja sot në Kosovë e në Shqipëri, së cilët janë mafiozët politik ,dhe  se  cilët  janë pa mafiozët. Zoti na ndihmoftë !!!