Vetëm ne qoftë se

    Shkruan: Arjona Berisha

    Sa ftohtë është jashtë , herë pas here mendoj se jam mbyllur serish ne zemrën time , ashtu sikur me duket qe po e përjetoj përsëri atë tmerr shpirtëror por kjo drita e brisht e diellit sikurse zbardh diçka te vogël ne sy te mi dhe pastaj kthehem , kthehem ne realitet aty ku ekziston fuqia e natyrës , aty ku ka njerëz , pikërisht aty ku je edhe ti. Dhe tani qe po e mendoj , cilës jetë i takoi unë ? , apo jam aq e lodhur saqë era po me drejton ne çdo cep te botës , gjethe e vyshkur. Po s’ka gjë , mjafton te mos me drejtoi tek ty, sa shumë frikë aq edhe jetë e lumturi është aty ne perandorinë  tënde , çdo gjë rreth teje reflekton gjerat qe unë dua ti shohë por a është ajo se çfarë ti ndien? , nëse sillem përsëri tek ato lulet e kopshtit tënd , a do të me ndalosh përsëri te i rrisë brenda teje lulet e thyera ?. Nëse  kjo erë me dërgon tek ty , dhe unë hidhem përsëri ne qenien tënd , me thua a do te ketë rreze për mua, dhe jo çdo lloj rreze , dua ato qe dalin nga çdo pjese e jotja, dhe pastaj le të depërtojnë tek unë, s’ka gjë le te më djegin brenda e jashtë, madje le te më bëjnë hi , mjafton fakti qe ti do te jesh aty dhe se çdo e keqe e jotja do të jetë faji i dashurisë qe dikur ishte perla ime e bukur , a do te ketë rreze ?. Dhe nëse vrapoj tek ty si je vashë e lodhur , e pa shpresë ,e dashuruar ,nëse vij drejt teje , a do te të gjej aty ku ike? , nëse je akoma aty dhe s’ke mundur te shpëtosh nga ky uragan , vetëm ne qoftë se je , a do te ma kapesh dorën dhe pastaj të me marrësh edhe shpirtin, për to mos i lëshuar më kurrë në atë errësirë ngulfatse , por mbylli , të lutëm mbylli , tento me çdo forcë te i mbash , bashkoi me ndjenjat e tua , do te bëhemi një , një forcë , një dashuri , një jetë …

    Ku është ajo goja jote tani , ajo qe dinte te nxjerrtë vetëm magji, ajo qe shkundtë qe çdo gjë në trupin tim dhe pastaj i vendoste përsëri ne vend ?.  E sytë e tu ku mbeten , ata qe te rrëmbenin ne univers e të kthenin ne oqean , ata sy që i kërkoj tek te gjithë , me mall e me shpresë po pres , a do të me shikon përsëri si perëndeshë , ku janë këta sy ?. Hë , me thuaj ku je ti? .